Resmî ziyareti vesilesiyle Özbekistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Taşkent’te temaslarını tamamlamasının ardından Buhara’ya geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Buhara Uluslararası Havalimanında; Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve eşi Ziraat Mirziyoyev ile Buhara Bölge Valisi Uktam Barnoyev tarafından karşılandı.

Buhara’da tarihî ve kültürel yerleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve eşi Ziraat Mirziyoyev de refakat etti.

Gezisinin ilk durağında Muhammed Bahauddin Şeyh Nakşibendi Hazretleri’nin türbesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine eşlik eden Buharalı imamlardan türbe ile ilgili bilgi aldı. Ziyarette, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim’i dinleyen ve yapılan duaya iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, türbenin de içinde yer aldığı medreseleri gezdi. Medresede bakır tabaklara dua işleyen sanatkârlarla sohbet edip tabakları inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a medresenin bahçesindeki ağaçlardan toplanan dut ikram edildi.

Buhara’da Ark Kalesi’ni ve Poi Kalon Külliyesini de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a şehirdeki ziyaretlerinde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti.