Mersin iş dünyasının önemli ailelerinden Çalışkanlar’ın kızı Ülken Çalışkan Aslan’da Milletvekili Aday Adayı oldu.

Ülkem Çalışkan Aslan, AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı oldu. ‘Hep Birlikte Yeni Hedeflere’ sloganı ile aday adaylığını açıklayan Ülkem Çalışkan Aslan,

 

1977 yılında Gaziantep’te doğdum. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Muhasebe bölümünde okudum.

Çalışma yaşamıma aile şirketimiz Çaaş Grup’da başladım ve grup şirketlerinde uzun yıllar aktif olarak görev aldım. Halen ÇAAŞ Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyorum.

Evliyim ve 3 çocuk annesiyim. Son yıllarda özellikle çocuklar ve dar gelirli aileler başta olmak üzere çeşitli sosyal grupları hedef alan sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorum.

Hayatım boyunca ülke sorunları ve siyaset ilgimi çekti. Milliyetçi ve muhafazakar biri olarak, AK Parti’nin son 15 yıla damga vuran ve Türkiye’nin kronik sorunlarını çözmeye ve Türkiye’yi güçlendirmeye yönelik milli ve sosyal politikaları, bir seçmen olarak beni her zaman etkiledi.

Son dönemlerde PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonları; ülkemizin milli birlik ve beraberliğini koruma ve 40 yıldır süren terör tehdidini proaktif olarak önleme iradesi hepimizin heyecan duyduğu yeni bir dönem başlattı.

Gezi olaylarıyla başlayan ve 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleriyle devam eden ve FETÖ, PKK ve iç ve dış çok sayıda aktörün birlikte hareket ederek Türk hükümetini demokratik olmayan yollarla hedef aldığı, ülke güvenliğini ve istikrarını tehdit eden bu ihanet girişimleri karşısında, sahip olduğum milli hassasiyetler nedeniyle, bu mücadelede daha aktif yer almaya karar verdim.

İsmimin altını çizerek, bu isme layık ol diyen öğretmenlerimi mahçup etmeyerek, bugüne kadar vatan sevgisi, bayrak aşkı ve milletime olan sevdamla dürüstlük ve adaletten ödün vermeden yaşadım.

Şimdi Ülkem adının hakkını vermek ve ülkemizin yaşadığı bu varoluş ve yükseliş sürecinde taşın altına elimi koyma zamanı geldi.

Allah’ın izniyle vatanım için, Mersin için, güzel yarınlar için bu göreve talibim.

Ülkem Çalışkan Aslan