Hilmiye Küçüktuna, 1967,Bursa-Mustafakemalpaşa doğumludur. 1970-1985 yılları arasında, lise ikinci sınıfa kadar, ailesi ile birlikte Almanya’da yaşayan Küçüktuna, lise eğitimini, İzmir Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı fakültesindeokurken Türkiye’deki Üniversiteler arası satranç dalında yapılan müsabakalarda, “1989 Yılı Türkiye Bayanlar Birinciliği Ödülünü “aldı.

1992 yılında üniversiteden mezun olarak uluslararası lojistik dalında iş yaşamına başladı. 1993 yılında İstanbul Sanat Tiyatrosunda oyunculuk ve akabinde sanat yönetmenliği yardımcılığı yapan Hilmiye Küçüktuna, halen, Türkiye’de uluslararası lojistik dalında büyük bir aşkla görevine devam etmektedir.

lojistik çok geniş kavramlı bir alandır. Üretimden perakendeye kadar alanı kapsamaktadır. Gittikçe artan rekabet ve kurların dalgalanması, gerek lojistik gerekse üretici ve satıcıların işlerini bir hayli zorlamaktadır. Lojistik denilince, Kara,Deniz, Hava ve Demiryolu taşımacılıgından, ürünlerin raflara kadar yerleştirilmesini sağlayan, çok geniş kitlelere hitap eden bir meslektir. Ayrıca gittikçe önemli olmaya başlayan E-Ticaretin de bir parçasıdır.

Geçmiş yıllarda bu alanda bir üniversite yoktu. Şimdi ise lojistik bölümü olan üniversiteler var. Genis çaplı olan lojistiğin daha iyi kavranılmasın açısından stajyerlik döneminin daha uzun tutulmasında fayda var. Lojistik,temel bilgilerin dışında, pratikte çok daha fazla öğrenilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Lojistik bölümünde çalışan bir insanın yabancı dil bilmesi çok büyük bir avantajdır. Türkçe ile birlikte 3 dil bilmeme rağmen keşke 3 veya 4 dil daha bilseydim diyorum zaman zaman .Mesleğimizin stresi bol çünkü kendiniz taşıyıcı olmanıza rağmen aynı zamanda üretici, ihracatçı, ithalatçı, Acente nin yerine koymak zorundasınız. Tutmanız gereken taahhütler var ve bu tahhutleri yerine getirmek için çok çok ince hesaplar yapılması gerekiyor. Bazan bir tır 13-15 gün yollarda gidiyor veya bir gemi 30 gün denizlerde. Malların zamanında varması için gereken ne ise, her şey yapılıyor. Günün sonunda, harcadığınız bütün performans, birçok insanın verdiği emeğin sonucuyla birleşip güzel bir sinerji ortaya çıkıyor.

Yol,köprü ve büyüyen taleple birlikte lojistik sektörü günden güne değerini arttırmaktadır. Türkiye’nin coğrafi konumu önemli bir bölgede. Türkiye, Avrupa ve Orta doğu açılan bir kapı adeta. Bu önemin farkındalığı ile gelecekte çok daha önemli misyonlar üstleneceğimizi biliyorum.Lojistik işi büyük bir özveri gerektirdiğinden dolayı, mesleğimizi seçecek olanlara başarılar diliyorum, lojistiği kullananlara da bir lojistik çalışanı olarak bizim bakış açımızdan bakmalarını bu yazımla sağlamış olmayı diliyorum.

Sevgiler,

Hilmiye Küçüktuna