YATSİAD Başkan Yardımcısı Dr. Buğra Buyrukçu, Ankara’nın sahip olduğu potansiyelle dünyanın her yerinden gelecek insanlara sağlık hizmeti sunabileceğini söyledi, “Ama Ankara’yı sağlık turizminde lider yapacak bu potansiyeli harekete geçirecek organizasyondan yoksunuz” dedi.

 

Dr. Buyrukçu, Ankara’nın sağlık turizminde Türkiye’nin lider kenti, dünyanın sayılı şehirlerinden biri olabileceğini kaydetti. Yatırımcı ve Sanayici İş Adamları Derneği (YATSİAD) Başkan Yardımcısı Dr. Buğra Buyrukçu, Ankara’nın sağlık turizminde hak etmediği bir noktada bulunduğunu vurgulayarak, “Halbu ki bu dev pastadan en fazla payı alabilecek kentlerden biri. Sahip olduğu potansiyel dünyanın yaşlılarına, gençlerine yetecek kadar. Medikal turizm, termal turizm ve yaşlı (geriatrik hasta) turizmi açısından en avantajlı illerin başında geliyor. Ancak bu potansiyeli harekete geçirecek organizasyondan yoksun” diye konuştu.

 

En İyiler Ankara’da, Ama Eksik Çok

Ankara’nın birçok ilçesinde dünyanın en iyi kaplıca suları çıkarken, kaplıca ve termal turizminin gelişimine dönük atılan adımların yetersiz kaldığını kaydeden Dr. Buyrukçu, şöyle devam etti:

“Bu bölgelerde talebe yanıt verecek yeterlilikte tesis, altyapı, nitelikli elemanlara ihtiyaç vardır. Var olanların tanıtım ve pazarlaması ise sadece termal turizmle ilgilenen kişi ve kuruluşların işi olmamalıdır. Aynı şekilde ülkemizin en önemli hastaneleri Ankara’dadır. Bu hastanelerde kullanılan gelişmiş cihazlar ve iyi yetişmiş tıp insanları, özel sektörde çalışan hekimlerimiz ve sağlık personelimiz başarılarıyla hepimizi gururlandırmaktadır. Ancak verilen bu hizmetlerin tanıtım ve pazarlamasının yanısıra, tedavi için gelen turistlerin konaklamadan turistik geziye kadar her ihtiyaçları planlanmalıdır.”

Sağlık Turizmi Yol Haritası Çıkarılmalı

YATSİAD Başkan Yardımcısı Dr. Buğra Buyrukçu, sağlık hizmeti almak için gelen turistlerin, tatil için gelen turistlerden daha fazla harcama yaptığına da işaret etti. Dr. Buyrukçu, “Yabancı hastaların Avrupa ve Amerika’daki yüksek tedavi giderlerine göre çok daha uygun fiyatlar ile daha kaliteli hizmetlere sahip Türkiye’yi, özelinde de Ankara’yı tercih etmemesi için hiçbir neden yoktur. Özellikle tüp bebek, kalp damar cerrahisi, plastik cerrahi ve termal turizmi konusunda eşsiz fırsatlara sahipken bunu yeterince değerlendiremiyor olmak son derece düşündürücüdür. Ankara’nın turizminin, sağlık turizmi ekseninde ivme kazanacağı unutulmamalı, sağlık turizminin gelişmesi için kamunun, özel sektörün, STK’ların ve üniversitelerin içinde yer alacağı çok güçlü, kararlı, istikrarlı ve sonuç odaklı bir ortak platform oluşturulmalıdır. Bu platformun öncelikli görevi Ankara’nın sağlık turizmi yol haritasını çıkarmak olmalıdır. Biz YATSİAD olarak özellikle yatırımlar noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.