Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile Bilişim Vadisi’ni ziyaret etti.

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov ile Bakan Varank’ın beraberindeki heyet, çeşitli ziyaretler için bulunduğu Kocaeli Bilişim Vadisi’nde çağdaş hat sanatı sanatçısı Levent Karaduman’ın çalışmalarını inceledi. Ayrıca, Minnihanov burada tuvale iz bıraktı. Bilişim Vadisi hakkında sunum yapılmasının ardından heyet, dünyada 23 ülkede 36 kampüsü bulunan uluslararası yazılım okulu Ecole 42’ye geçerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TOGG’A ZİYARET

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (TOGG) bulunduğu binayı ziyaret eden heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş ve TOGG Yönetim Kurulu Üyesi Kamilhan Süleyman Yazıcı karşıladı.

TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ’NİN DİREKSİYONUNA GEÇTİ

Karakaş’ın Türkiye’nin Otomobili ile ilgili sunum yapmasının ardından Minnihanov, otomobilin özelliklerini içeren simülasyon cihazını kullandı. Sonrasında Türkiye’nin Otomobili’ne binen Minnihanov, aracı inceledi. İncelemenin ardından Minnihanov, Varank, Karakaş ve Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Otomobili’nin önünde fotoğraf çektirdi.

Minnihanov, Bilişim Vadisi’ndeki TOGG Kullanıcı Laboratuvarını (User Lab) ziyaret ederek, TOGG teknolojileri hakkında bilgi aldı.

Bakan Varank, konuk Cumhurbaşkanı Minnihanov’a Türkiye’nin Otomobili’nin çiziminin bulunduğu tabloyu hediye etti.

Ziyarete Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu ve diğer ilgililer katıldı.