Ülkemizin Batı Karadeniz Bölgesinde , tarihi ;Milattan Önce 14.ve 15 yüzyıllara kadar uzanan, farkındalıkları olan Hititler, Bitinyalılar yakın tarihimizde ise Persler ,Bizanslılar tarafından yurt edinilen topraklar, 1084 yılında Türklerin Anadolu ya gelmeleri ile Osmanlı Medeniyetine kadar ..ilklere imza atan bir coğrafya olmuştur. Cumhuriyet Döneminde Sancak Beyliği yerleşkesi olan Zonguldak İlimize bağlı olan şehir 1991 yılında İl statüsünde yerini almıştır. Karadeniz bölgesinin, güzel plajları, devasa ormanların ve tabiatın simgesi olarak kabul edilen yeşili, kimi zaman engin bir denizin ihtişamını, kimi zaman da ucu bucağı görünmeyen gökyüzünün büyüleyici rengi olan mavisi ile bütünleşen Denizi ile ; Yeşille mavinin birleştiği topraklar. Muhteşem manzaraya sahip yaylaları ormanları, bölgeyi ormancılığın ve tarım faaliyetlerinin gözdesi yapmış bu nedenle , Ekonomisi tarım ,Ormancılık, arıcılık ve madenciliğe dayanan yöremiz Karadeniz Bölgemizin incisi …BARTIN ..

İyi ki varsın Yazı Dizimizde yukarıda bahsettiğimiz üzere , Karadeniz Bölgemizin yeşil ile maviyi doğasında yaşatan Cennet yurdumuzun tipik Karadeniz yerleşim yöresinde doğmuş olan Zekeriya TAŞDEMİR e yer verdik.

1985 Yılında Bartın da dünyaya gelen Zekeriya TAŞDEMİR ,İlk Orta ve lise öğrenimimi Bartın’da tamamladı. 2005 yılında ,Ege üniversitesi diş hekimliği fakültesini kazandı. 5 yıllık lisans eğitimini 2010 yılında Ege üniversitesi diş hekimliği fakültesinden sıralamaya girerek 6. olarak mezun oldu. Aynı yıl Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde doktora yapmaya hak kazandı.
2015 yılında doktoramı başarıyla tamamladı ve Ege Üniversitesinde Yardımcı doçent olarak görev aldı.. Ulusal ve uluslararası literatürde yirmi beşe yakın makalesi/araştırması bulunmakta.
İlgi alanları implant uygulamaları , diş eti iltihabı tedavileri, kemik eksikliklerinde kemik artırım işlemleri ,sinüs cerrahileri ve dişeti çekilmelerinin cerrahi tedavisidir.
1-1980 yılında kurulan Uluslararası İmplantoloji Ekibi (ITI)
2-Merkezi Lozan’da olan,diş hekimliği ve paydaşları olan diş hekimleri, diş teknisyenleri ve diş hekimleri yardımcılarını içeren bir topluluk olan Aimacademy,
3-1970 yilinda Istanbul’da kurulan ve İstanbul merkez örgütü disinda Ankara ve Izmir subeleri ile
toplumun agiz ve dis sagligi konusunda bilgilenmesi için çalışan ve Türk periodontoloji derneği
yukarıda bahse konu olan bu 3 derneğin üyeliklerini aktif olarak sürdürmekte olup ,
Birçok ulusal/uluslararası kongre ve sempozyumda davetli konuşmacı olarak bulundu ve bulunmaya devam ediyor.

“Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna girmektedir. Alınacak koruyucu tedbirlerle hastalık oluşmadan önlenebilmektedir. Ağız ve diş sağlığının öneminin vurgulanması açısından ebeveynlere sivil toplum örgütlerine ve biz diş hekimlerine önemli görevler düşmektedir. Gerek koruyucu hekimlik gerekse tedavi edici hekimlik açısından üzerimize düşen sorumlulukların bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Zekeriya TAŞDEMİR ;

Mesleki yaşamına 2019 Ekim ayından bu güne ; Ankara’da özel bir poliklinikte devam etmekte.

Zekeriya TAŞDEMİR ;
2020 yılının Nisan ayının içerisinde bulunmaktayız . “Tıbbın hemen hemen her alanını ilgilendiren ve dikkatle üzerinde çalışılması gereken bir virüs ile karşı karşıyayız”

Hastalarımızın en çok dikkat etmesi gereken konuların başında,mutlak suretle tedavi için geldiği kliniğimizde ,hijyene önem veriyoruz. Hastalarımızın sorumluluğu kadar biz doktorların da sorumluluğu hijyen konusudur. Bu konuda Bakanlığımızın sunduğu tüm bildiriler ve tedbirleri dikkatle takip ediyoruz, diyor.

Zekeriya TAŞDEMİR in
Ülke sevdalısı, girişimci ve yardımsever bir kişiliği olan , hem Uluslar arası hem de Yurtiçi alanında yaratıcılık özelliği ve bilge kişiliği ile toplumun sevgisini ve takdirini almış vasıfları,üzerinde bulundurması , Gelecekte de insanlık adına faydalı pek çok kapsamlı projelere hayat vereceğine inanıyoruz. akademisyen düşünebilen ayrıca mesleki kariyerinde toplumumuza diş ve diş sağlığı başta olmak üzere her alanda da hizmet veren ..değerli Hocamız ‘ a

İyi ki varsın Zekeriya TAŞDEMİR diyoruz.

Levent KANDEMİR