Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin gerçekleştirecekleri baş başa görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı’nın açılış törenine davetinden dolayı Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Rusya’nın savunma sanayine yönelik üretimlerini görme imkânı bulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yolcu uçaklarından savaş uçaklarına ve helikopterlere kadar, üretimde olan motorlara kadar bütün bunları görme noktasında memnuniyetimi ifade etmek isterim. Tabii savaş uçaklarının gösterilerini de izleme imkânımız oldu. Gerek Su-34, Su-35, bunun yanında Su-57 bunların görüntülerini hep birlikte izledik” dedi.

“UZAYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR ÇOK DAHA ANLAMLI”

Bütün bunların yanında uzayla ilgili çalışmaların çok daha anlamlı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzaya yönelik atılan adımlar ilmi noktada zaten bilimsel anlamda Rusya’nın nereye geldiğini göstermesi bakımından büyük önem arz ediyor. Kendileriyle buradan görüşmemizi yaptık, yolculuklarında başarılar diledik” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerek ikili, gerekse heyetler arası görüşmelerde bölgesel gelişmeleri de değerlendirme fırsatını bulacaklarını kaydetti.

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN: “BÖLGESEL KONULARI DA GÖRÜŞECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fuar ziyareti nedeniyle teşekkür eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sivil ve askerî alanda kullanılan ürünleri gösterdiklerini söyledi.

Bunun sadece Rusya’nın gücünü değil aynı zamanda iş birliği imkânını da ortaya koyduğunu vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Putin, “Türkiye’nin ekonomi alanında yüksek teknoloji üretmesiyle ilgili planlarını biliyoruz. Elbette çok rağbet gören alanlarda çabalarımızı birleştirebiliriz. Görüşmemizde bölgesel konular arasında hassas konular da var, bunları görüşeceğiz” dedi.