Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Demokrasiden ve hukuk devletinden asla taviz vermeden, ülkemize içeriden ve dışarıdan yönelen her tehdidin başını ezecek güç, imkân ve kararlılığa sahibiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nda düzenlenen subay ve astsubay mezuniyet törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 515 subay ve 3 bin 431 astsubayı tebrik ederek, görev yerlerinde başarılar diledi.

Yeni mezun subay ve astsubayların ailelerine de ülkelerine hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette her meslek değerlidir, kutsaldır, önemlidir. Ama jandarma ve sahil güvenlik personeli olarak çalışacak buradaki gençlerimizin üstlendikleri vazifenin yeri çok ayrıdır. Ülkesi ve milleti için gerektiğinde canını feda etmekten çekinmemelerini gerektirecek bu mesleği seçen gençlerimizin her biri alınlarından öpülmeyi hak ediyor” dedi.

“15 TEMMUZ KIYAMI, GELECEK NESİLLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖRNEK OLACAKTIR”

“Yaşadığımız coğrafya millet olarak bizi, bin yıldır kesintisiz mücadele etmeye, topraklarımızı kanımızla sulayarak vatan yapmaya mecbur bırakmıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehadetin önemine işaret ederek, güvenlik güçlerinde görev alan Türk milletinin evlatlarının bu bilinçle vazifeye koşmalarının, geleceğe olan güvenlerini perçinlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda Gabar’da, Cudi’de, Bestler Deresi’nde terörle mücadele eden güvenlik güçlerini de şehadete yürüyen evlatlar olarak gördüğünü belirterek, “Esasen, 15 Temmuz gecesi yaşananlar, bu milletin her bir ferdinin, gerektiğinde ülkesi ve milleti için canını vermekten çekinmeyeceğini ortaya koymuştur. Tarih boyunca sayısız örneği olan kahramanlık hikâyelerimizin yeni bir sayfası olan 15 Temmuz kıyamı, gelecek nesiller için çok önemli bir örnek olacaktır” diye konuştu.

“TERÖRLE MÜCADELEDE GÖSTERİLEN BAŞARI TARİHE ALTIN SAYFALARLA GEÇECEK”

Terörle mücadelede asker, polis, jandarma, güvenlik korucularının kahramanlıklarının tarihin altın sayfalarında yer aldığını, sahillerin güvenliğinden sorumlu birimlerin de özellikle insan ve mal kaçakçılarına karşı verdikleri kahramanca mücadelenin asla unutulmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehitleri ve gazileri rahmetle yâd ettiğini bildirdi.

Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki pek çok devlet gibi, sonradan kurulmuş, dengelerin veya projelerin eseri bir devlet olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçinde bulunduğumuz şu jandarma okulunun dahi 180 yıllık geçmişi vardır. Unutmayın bu devlet bir kabile devleti değildir. Bu devlet tarihe mal olmuş bir devlettir.  Kara Kuvvetleri Komutanlığımız bu yıl, ordumuzda hâlen kullanılan tümen, binbaşı, yüzbaşı, onbaşı gibi kavramların da ortaya çıktığı döneme kadar uzanan 2 bin 228’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Pazartesi günü kendisinden katbekat kalabalık bir orduyu gün batmadan darmadağın ettiğimiz Malazgirt Zaferimizin 948’inci yıl dönümü için inşallah Malazgirt’te olacağız, inşallah Ahlat’ta olacağız.  Osmanlının sadece devlet yapısının değil, askeri düzeninin etkisi de günümüze kadar tüm dünyayı etkilemeye devam etmiştir. Alparslan oradan yola çıktı, Anadolu böylece bizler için vatan oldu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin kurduğu orduların her dönem dünyanın en önemli askerî yapıları olduğuna vurgu yaparak, bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, dünyanın sayılı ordularından biri olduğunu, Türk milletinin bugün olduğu gibi yarın da dünyanın en güçlü ordularından birine sahip olmaya devam edeceğini kaydetti.

“KONFORLU DÜNYALARINDAN AHKÂM KESENLERİN SÖZÜNE GÖRE HAREKET EDECEK DEĞİLİZ”

Ecdadın daima “Hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salah” sözüne uygun şekilde hareket ettiğini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de “Yurtta barış, dünyada barış” sözüyle aslında, barış içinde yaşayabilmek için daima çok güçlü olunması gerektiğini söylediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Binlerce kilometre uzaktan gelip bölgemize karasıyla, havasıyla, deniziyle tüm güçlerini yığanları ‘barış’ timsali gösterirken, sadece kendisini korumak için çabalayan ülkemizi ‘savaş çığırtkanlığı’ ile suçlayanlar var. Yine binlerce kilometre uzaktaki ülke topraklarını korumak için masum-terörist ayrımı yapmadan milyonlarca insanı öldüren veya ölümden beter bir hayata mahkûm edenlere ‘demokrasi havarisi’ muamelesi yapıyorlar. Buna karşılık dünyanın en başarılı ve hassas terörle mücadelesini yürüten ülkemizi ‘savaş suçlusu’ göstermeye çalışıyorlar. Elbette, Türkiye güvenlik güçlerinden ve vatandaşlarından şehitler verirken kendi konforlu dünyalarından bize ahkâm kesenlerin sözüne göre hareket edecek değiliz. Ülkemizin güvenlik öncelikleri neyi gerektiriyorsa, milletimizin geleceği için hangi adımı atmamız icap ediyorsa ona göre davrandık, ona göre davranacağız. Eğer S-400 almamız gerekiyorsa onun için aldık, onun için alıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerini sınırlar içerisinde bitirme noktasına geldiklerini, Türkiye’nin sınırları boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun batı ayağının da tümüyle kırıldığını, doğu ayağının da devam eden müzakereler sonucunda kırıldığında büyük bir oyunu bozmuş olacaklarını vurguladı.

“Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgeyi kana ve ateşe boğarak yeniden tanzim etme çabaları, sergilediğimiz dirayetli ve kararlı tutumla önemli düzeyde boşa çıkmıştır” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem masadaki hem sahadaki mücadeleyi en küçük bir gevşemeye, en küçük bir rehavete müsaade etmeden, bayrağı sonraki nesillere devredene kadar sürdüreceklerini bildirdi.

“BELEDİYE BAŞKANININ GÖREVİ ŞEHRE HİZMETTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik tehditlerin sadece güvenlik güçleriyle bertaraf edilemeyeceğine, bunun için her alanı kapsayan topyekûn bir mücadele gerektiğine işaret ederek, “Bir takım belediye başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine belediye başkan vekilleri atanmasıyla ilgili işlemler, işte bu çerçevede yapılmaktadır. Bu milletin alın terinden artırarak vermiş olduğu vergilerle kendilerine gelen parayı halka değil de Kandil’e gönderenlere, dağa gönderenlere biz seyirci kalamayız ve kalmayacağız. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir devlet böyle bir çarpıklığa izin vermez, veremez. İşte İspanya, Katalonya’daki belediye başkanlarına İspanya devleti aynen şu anda bizim yaptığımızın bir benzeri yaptı, yapıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı belediye başkanlarının görevden alınmasının, vatandaşların tamamının hakkını, hukukunu korumak, terörle mücadelenin gereklerini yerine getirmek için atılmış bir adım olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: “İçimizdeki birtakım çevreler ise çok tehlikeli bir şekilde ve giderek artan bir hızla bölücü terör örgütüyle aynı çizgiye doğru gitmektedir. Terör örgütlerinin destekçileriyle bu kadar iç içe geçmek kimse için hayra alamet değildir. Milletimizin bu alçak siyaset tarzını yakından takip ettiğine ve günü geldiğinde gereken tavrı ortaya koyacağına inanıyorum. Türkiye, Irak’tan Suriye’ye, Doğu Akdeniz’den Kuzey Afrika’ya, Atlantik ötesinden Avrupa’ya kadar dört bir yanda kısa, orta ve uzun vadeli çıkarlarını korumanın mücadelesini veriyor. Buna karşılık birilerinin her hadiseyi bahane ederek fırsatçılık peşinde koşması gerçekten çok çok acıdır.”

“Kim ki terörle el ele olursa, milletin bize verdiği yetkiyi yasalar içerisinde sonuna kadar koruyacağız. Çünkü bunların yaptığı siyaset değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir belediye başkanının görevi şehre hizmettir, halka hizmettir. Halka değil de, şehre değil de eğer teröristlere hizmet ediyorsa, şehit yavrularımızın ailelerini belediyenin kapısının önüne koyuyorsa, biz de onları kapının önüne koyarız. İşte bunlara seyirci kalanlar gaflet içindedir. Aslında biz bu tavırların gaflet ötesi niyetlerden kaynaklandığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin demokrasiden ve hukuk devletinden asla taviz vermeden içeriden ve dışarıdan yönelen her tehdidin başını ezecek güce, imkâna, kararlılığa sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihte bu millete kötülük edip, ihanet edip, yüreğini kanatıp da iflah olmuş kimse yoktur. Bakın coğrafyamızın son 150-200 yılına, bunun sayısız örneğini görürsünüz, yine aynısı olacaktır. Milletimizin sabırlı olmalarını, dualarını ve desteklerini güvenlik güçlerimizden ve bizden eksik etmemelerini rica ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende, Akademi’den dereceyle mezun olan subay ve astsubaylara diplomalarını da verdi.