8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York şehrinde tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak anılmasıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ya da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.

TÜSİAV BAŞKANI VELİ SARITOPRAK ve KUTLU TAMAY bu önemli günle ilgili olarak ;

‘’Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun’’ dediler ve ayrıca kadınlar ile ilgili Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal’in söylemiş olduğu şu güzel sözü hatırlattılar.

“Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır.”