Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Her alanda ülkemizi kalkındırmanın, milletimizin refahını artırmanın mücadelesini verdik.‬ Yönetime geldiğimizde dünyada satın alma paritesine göre 17’nci sıradaki Türkiye’yi, 13’üncülüğe kadar çıkardık. Bu yılın sonunda 12’nciliğe yükselmeyi bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Sincan’ın Ankara’nın en hızlı büyüyen ve büyüme potansiyeli en yüksek ilçelerinin başında geldiğini ve bugün Sincan’da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı gerçekleştirilecek belediye yatırımları ile eğitim tesislerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Gönül coğrafyamızın ve ülkemizin dört bir yanından gelen insanlar, yıllardır Sincan’da ahenk içinde yaşıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi, davasını ve aşkı en iyi anlatan şair Abdürrahim Karakoç’un da 28 yıl Sincan’da ikamet ettiğini anımsatarak, Karakoç’u rahmetle andı.

SİNCAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Sincan’ın sadece nüfusunun artmadığını, yıldızının da parladığını, mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın ilçeye çok büyük hizmetleri olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışı yapılacak 56 milyon liralık eser ve hizmetlerin son dönemde yapılanların sadece küçük bir örneğini teşkil ettiğini söyledi.

Sincan Belediyesi’nin çok amaçlı kültür merkezinin, stadyumunun, hanımlar lokalinin, mahalle parklarının, spor alanlarının, semt pazarlarının ve diğer hizmetlerin ilçeye hayırlı olasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan Anadolu Lisesi ve Spor Salonu başta olmak üzere 39 milyon lira yatırım bedelli beş eğitim tesisinin de ilçeye kazandırıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde 600 bin metrekare alana sahip Belören Millet Bahçesi ve Temelli Göleti Millet Bahçesi’nin yapılacağı müjdesini vererek, Zir Vadisi’ndeki derenin ıslahına başlanılarak bölgeyi Ankara’nın en cazip yerlerinden biri hâline getirecekleri bilgisini paylaştı.

Sincan ilçesinin iki ayrı yakasında bulunan Metro ve Başkentray istasyonları arasına tramvay hattı kurulacağını, Mülk Mahallesi’nde 116 bin metrekarelik bir alana rekreasyon ve poligon alanı kurulacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem Büyükşehir Belediyemiz, hem Sincan Belediyemiz, önümüzdeki dönemde ilçemizi, büyüklüğüne ve gelişmesine uygun hizmetlerle donatacaktır. Hep söylediğim gibi, belediyecilik AK Parti’nin işidir” dedi.

“İKTİDARLARIMIZ DÖNEMİNDE ÜLKEMİZİ 3,5 KAT BÜYÜTTÜK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin karşısına lafla değil, eserlerle çıktıklarını vurgulayarak, “Sabun köpüğü gibi sürekli şişirilenlerin havası, işin başına geçince sönüp gidiyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin hizmetinde oldukları 17 yılda, Türkiye’yi her alanda kalkındırmanın, milletin refahını artırmanın mücadelesini verdiklerini dile getirerek, “İktidarlarımız döneminde ülkemizi 3,5 kat büyüttük. Eğitimde, sağlıkta, adalette, güvenlikte, ulaştırmada, enerjide, sporda, çalışma hayatında, sosyal yardımlarda Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine yükseltmek için gece gündüz gayret gösterdik” diye konuştu.

Ankara’da yapımı tamamlanan Türkiye’nin en büyüğü olacak şehir hastanesinin yakında açılacağı haberini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yönetime geldiğimizde dünyada satın alma paritesine göre 17’nci sıradaki Türkiye’yi, hamdolsun, 13’üncülüğe kadar çıkardık. İnşallah bu yılın sonunda 12’nciliğe yükselmeyi bekliyoruz” dedi.

“BÖLGESİNDE VE DÜNYADA SÜREKLİ YÜKSELEN BİR TÜRKİYE VAR”

Türkiye’yi demokrasi ve ekonomide getirdikleri yerin önemli ancak kendilerine göre yeterli olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha yapacak çok işlerinin olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son altı yılda neredeyse kesintisiz bir şekilde saldırıya maruz kaldığına dikkati çekerek, “Türk milletinin bir özelliği vardır, herkes saldırıya uğradığında köşesine çekilir, siner, biz ise tam tersine, silkelenir kendimize geliriz, daha büyük atılımlar için enerji ve moral toplarız. Nitekim onlar yüklendikçe Türkiye’nin hedeflerine ulaşma konusundaki azmi bileniyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskiden siyaseti pamuk ipliğine bağlı, yönetimi kaygan zeminde ilerleyen, ekonomisi birkaç milyar dolarlık manipülasyonla sarsılan bir Türkiye vardı, şimdi bölgesinde ve dünyada sürekli yükselen bir Türkiye var. Etrafımızın terör örgütleriyle kuşatılmaya çalışılmasının sebebi budur. Ekonomimizin akıl ve izan dışı gerekçelerle çökertilmeye çalışılmasının sebebi de budur. İçimizdeki siyaset ve ticaret muhterislerinin kışkırtılarak istikrarımızın tehdit edilmeye çalışılmasının sebebi de budur. Maalesef fırsatçılar her yerde ve her dönemde, bu dönemde de hemen işe koyuldular, döviz, faiz, enflasyon kıskacında teslim alınmaya çalışılan Türkiye’nin mücadelesine destek vermek yerine, fırsatçı bir anlayışla kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara meydanı bırakmayacağız.”

“EN TEHLİKELİ FIRSATÇILAR; TÜRKİYE DÜŞMANLARININ AĞZIYLA SİYASET YAPANLAR”

Konuşmasında “fırsatçı”yı “en yüksek döviz kurundan fiyat belirleyip, kur epeyi gerilediği hâlde hâlâ aynı etikette ısrar eden”, “elinde malı olduğu halde fiyatlar yükselsin diye bunu piyasa sürmeyip stokçuluk yapan” şeklinde tarif eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara ve İstanbul’da belediyeler aracılığıyla ucuz sebze ve meyve satışına başlandığını, ilerleyen günlerde satışı yapılan ürünlerin çeşitlendirileceğini, bakliyat ve diğer gıda maddelerinin de satışının mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en tehlikeli fırsatçılığın ise “ülkesinin ve milletinin saflarında yer almak yerine, Türkiye düşmanlarının ağzıyla siyaset yapanlar” olduğunu vurgulayarak, ana muhalefet partisi genel başkanının bu sınıfta yer aldığını kaydetti.

Üç kuruş fazla kazanmak veya üç oy fazla almak için Türkiye’nin, Türk Milleti’nin sırtına hançer saplamaktan çekinmeyenlere 31 Mart akşamı milletin “Osmanlı tokadı” ile cevap vereceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı tercih edeceğine olan inancını yineledi.

“MİLLETE HİZMET ETMEKTEN YORULMADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete hizmet etmekten yorulmadıklarını, Türkiye’yi daha da büyüteceklerini, güçlendireceklerini, ülkenin itibarını artıracaklarını sözlerine ekleyerek, Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası kuruluş sürecini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte darbe gecesi milletimizin istiklaline ve istikbaline birlikte sahip çıktığımız Milliyetçi Hareket Partisi’yle kurduğumuz ittifakı seçim sandığına da ne yaptık, taşıdık” şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ve Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan’a destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın AK Partili belediyeler elinde 17 yılda, havalimanından raylı sistemlere kadar çok büyük değişim yaşadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “En iyisi yapmak boynumuzun borcudur. Biz belediye başkan adaylarımıza güveniyoruz. Ankara’ya ve Sincan’a en iyi hizmet getirecek adaylarla sizin karşınıza çıktığımıza inanıyorum. Bunun için 31 Mart seçimlerinde adaylarımızı sizlere emanet ediyorum, dolayısıyla Sincan’ı da adaylarımıza emanet ediyoruz. Sadece burası değil, inşallah komşunuz Yenimahalle’yi de alacağız, CHP’ye yakışmıyor orası, orayı da alacağız, alalım ki Yenimahalle de hizmet görsün” diye konuştu.