Bu haftaki yazı dizimizde ,TÜSİAV (Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı) Başkanı Sayın ;Veli SARITOPRAK’ın İş dünyamız ve iş insanlarına 2019 yılı kapsamında görüş ve önerilerine yer verdim.

Sayın Veli SARITOPRAK söyleşimizde ;

İlk tavsiyem ,iş adamları ,sanayiciler,ve girişimciler itibarlarını iyi korusunlar.Dünyada en zor kazanılan itibardır. En kolay harcanan şey de itibardır. İtibar ruh gibidir.İnsanın içinden çıktımı,bir daha daha geri dönmez. O yüzden İş adamları itibarlarını her şeyin üzerinde tutsunlar. Rahmetli Vehbi KOÇ un sık sık söylediği gibi ,ÖNCE ÜLKEM parolası ile çalışmalı.”ÜLKEM VARSA,BEN DE VARIM ,BENİM VARLIĞIM ÜLKEMİN VARLIĞINA BAĞLIDIR.” Demelidirler.

Ülkemizin birliği,dirliği,bütünlüğü ve ağız tadı çok önemlidir. O yüzden iş Dünyası Türkiye’ nin üzerine titremeli ve gözü gibi sakınmalıdır.

Veli SARITOPRAK demeçlerine devam ederken şu hususlara dikkat çekti.

İş Dünyası bildiği işi yapsın. Temkinli olsun. İtibarını korusun ve Türkiye’nin menfaatini her şeyin üzerinde tutsun, çünkü Türkiye varsa biz varız. Bizim varlığımız Ülkemizin varlığına bağlı. Bunu hiç Unutmayalım.

İş dünyası,kendinden daha az şanslı,yardıma muhtaç ve yoksul vatandaşlarımıza daha çok sahip çıkmalı ve yardımına koşmalıdır.

Sayın Veli SARITOPRAK sözlerinin sonuna gelindiğinde şu ifadeleri kullandı….

“Bu sıkıntılı günleri en başta iş dünyası fedakarlık ederek atlatabiliriz. İş dünyası fazla açılmamalı,sade ve gösterişsiz yaşamalı.Daha çok sosyal sorumluluk projeleri yapmalı ve ihtiyaç sahiplerine ,yoksullara ,engellilere,kaynak aktarmalı ve topluma borcunu ödemelidir. “ dedi

TÜSİAV (Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı), Duayen Başkanı Sayın Veli SARITOPRAK ın İş Dünyasına vermiş olduğu bu kıymetli önerilerinden , dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor. Enerji dolu yıllar temenni ediyoruz.

Saygılarımla

Levent KANDEMİR

TÜRKİYE,ADANA, ADIYAMAN, AFYON, AĞRI, AMASYA, ANKARA, ANTALYA, ARTVİN, AYDIN, BALIKESİR, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, BOLU, BURDUR, BURSA, ÇANAKKALE, ÇANKIRI, ÇORUM, DENİZLİ, DİYARBAKIR, EDİRNE, ELAZIĞ, ERZİNCAN, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, GİRESUN, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, HATAY, ISPARTA, MERSİN, İSTANBUL, İZMİR, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA, MALATYA, MANİSA, KAHRAMANMARAŞ, MARDİN, MUĞLA, MUŞ, NEVŞEHİR, NİĞDE, ORDU, RİZE, SAKARYA, SAMSUN, SİİRT, SİNOP, SİVAS, TEKİRDAĞ, TOKAT, TRABZON, TUNCELİ, ŞANLIURFA, UŞAK, VAN, YOZGAT, ZONGULDAK, AKSARAY, BAYBURT, KARAMAN, KIRIKKALE, BATMAN, ŞIRNAK, BARTIN, ARDAHAN, IĞDIR, YALOVA, KARABÜK, KİLİS, OSMANİYE, DÜZCE,