Dünyamızın en önemli enerji kaynaklarının başında, 21. yüzyıl da yenilenebilir ve temiz enerji kaynağının en önemlisi Güneş Enerjisi yer almaktadır. Nüfusun ve sanayileşmenin giderek arttığı dünyamızda, artık Petrol ve Doğal gaz kaynaklarının azalması nedeni ile temiz ve daha az maliyetli yenilenebilir enerji olan Güneş enerjisi büyük önem kazanmaktadır. Güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı gün geçtikçe artmakta ve bu alanda yapılan çalışmalar da giderek önem kazanmaktadır.

İşte bu kapsamda, bu haftaki yazı dizimizde Yenilenebilir Enerji Güneş Enerjisi hakkında bilgiler almak için,Türkiye’nin Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Sağlayan Fotovoltaik Modüllerin Öncü Firmalarından; ALFA SOLAR ENERJİ

Kırıkkale organize Sanayi Bölgesinde ALFA SOLAR ENERJİ Firmasını ziyaret ettik. Tesisi Gördüğümüzde , Ülkemiz adına gururlandık. Firmanın ,Genel Müdür Yardımcısı Furkan KARABAŞ ile yaptığımız söyleşide ;
Firmalarının;

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi yerleşkesinde 6000 m² alan üzerinde, en son teknoloji imkanları ile kurulmuş olduğunu, yenilenebilir enerji kaynaklarından, güneş enerjisi sektöründe deneyimli teknik kadrosu ile fotovoltaik (PV) panel üretimi yapan Türkiye’nin önder üretici firmalarından bir tanesi olduğunu , robotik üretim hattı sayesinde yıllık 150 MW’ lık kapasitede fotovoltaik (FV) panel üretebileceğini iletti. Yüksek verimli panelleriyle ilk yatırım maliyetinde hızlı geri dönüşüm sağlayarak, 25 yıl ürün garantisi sunan Alfa Solar, deneyimli ve teknik konuda uzmanlaşmış kadrosuyla, kaliteli, TUV sertifikalı, Avrupa Standartlarında ürünler üretmektedir. İlk hedeflerinin insan odaklı müşteri memnuniyetini ön plana çıkartarak istikrar ve güvenin adresi olmanın gururu ile ürettiklerimizin garantisini Dünya çapında tanıtmak olduğunu iletti.

Alfa Solar Enerji A.Ş.; Yenilenebilir Enerji Kanunu’nun oluşturduğu katkı ile kendi yatırımını yapmak isteyen yatırımcılara sunulan devlet teşviklerini en doğru şekilde kullandırarak, “Kendi Elektriğini Kendin Üret” çağrısı ile karlı bir piyasa oluşturmayı, bu sayede yerli, yabancı yatırımcıları memnun edecek ürünler ve çözümler sunmayı amaçlıyor.
Kendilerine Fotovoltaik Paneller hakkında Bilgi vermesini istediğimizde;

Fotovoltaik (PV), güneş enerjisini elektrik akımına dönüştürme teknolojisidir. Güneş panelleri, yarı iletkenden yapılmış ince tabakalardan oluşan kristallerin içerisinden güneş ışığının geçmesi sonucunda, alt ve üst tabakaların arasında bir elektrik alanı meydana getirir ve iletimini sağlayarak elektrik üretir.Güneş enerjisi, güneş pilinin yapısına bağlı olarak % 5 ile % 20 arasında bir verimle elektrik enerjisine çevrilebilir. Güç çıkışını artırmak amacıyla çok sayıda güneş pili birbirine paralel yada seri bağlanarak bir yüzey üzerine monte edilir, bu yapıya fotovoltaik modül adı verilir. Güç talebine bağlı olarak modüller birbirlerine seri yada paralel bağlanarak bir kaç watt’tan megavatlara kadar sistem oluşturulur.

Bizim ürettiğimiz bu paneller, güvenilir bir sistem olup, bu sistem ve güneş sayesinde sürekli elektrik üretirebiliriz. Bakım ve onarım gerektirmez. Kolayca Montaj yapılabilmektedir. Çalışma yapısı itibari ile gürültü yapmaz, havayı ve suyu kirletmez ve tamamen temiz bir enerji üretirsiniz. Ürünlerin tüm bölgelere ve elektrik enerjisine ihtiyaç duyan tüm sektörlere hitap etmekte olduğunu belirten KARABAŞ ;

Asya ve Afrika ülkelerinde öncü bir Türk firması olarak yerimizi almak istiyoruz. Türkiye Genelinde Lisanslı Yatırımcılar, Bayilikler ve Çözüm ortaklarımız ile, Türkiye’nin 7 Bölgesinde Yenilenebilir Enerji sayesinde üretilen enerji ülkemiz ekonomisine de katkı sağlayacak. Fosil yakıtlardan üretilen elektriğin hem doğaya hem de ekonomimize zararı var. Enerji güvenliği ve milli enerji için her türlü yenilenebilir enerji kaynağını kullanmanın önemi çok büyük.

ALFA SOLAR ENERJİ Firmasının, Türk Sanayisine ve Enerji Sektörüne kazandıracağı istihdam ve sürdürebilirlilik ilkesi içerisinde Girişimci Ruhlarından dolayı teşekkürlerimizi sunar. Başarılarının devamını dileriz.

Saygılarımla

Levent KANDEMİR

 

Güneş tarlası kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?,Evime güneş enerjisi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?,Güneşten Elektrik Üreterek İş Kurmak,Güneş Tarlası Kurmak | Yenilenebilir Enerji Kaynakları,Güneş Santrali ( Ges ) Kurulumu & Güneş Tarlası Kurmak İçin,Güneş Enerji Santrali Maliyetleri ve Öngörüler,güneş tarlası kurmak istiyorum,Karlı Yatırım Alanı: Güneş Enerjisi Sistemleri | Yeni İş Fikirleri,GES Kurmak İstiyorum – GES Kurulumu,Elektrik Üretimine Devlet Destekleri, GES Projelerine Teşvik ve Hibe