Sektöründe güçlü kadın girişimcilerin yer aldığı ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği, kadın girişimcileri desteklemek ve üniversiteli kız öğrenci burs fonuna kaynak yaratılması amacıyla“2. ANGİKAD Girişimciler Buluşması”nı gerçekleştirdi. Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’ya gelen önemli sektörlerin ve değerli markaların yer aldığı 2. ANGİKAD Girişimciler Buluşması’nda katılımcılar, iş birlikteliklerini geliştirirken aynı zamanda kadın girişimciliğinin önemine de vurgu yapıldı. Kadın girişimcilerin hem hizmet hem de ürünlerinin sergi ve satışının yapıldığı organizasyonbir dizi etkinliğe de ev sahipliği yaptı.

Bu kapsamda “Mutluluğun Hikayesi” başlıklı bir sunum yapan Profesyonel Koç Nazlı Kılan Ermut, mutluluğun bir duygu olduğunu, ama mutsuzluğun bir duygu olmadığını belirtti. Mutsuzluğun, üzüntü, kaygı, endişe, öfke veya kızgınlığın sonucunda ortaya çıktığını anlatan Ermut, “elimde değil” söyleminin doğru olmadığını kaydetti. Kontrolün insanın elinde olduğunu bilmesi gerektiğini dile getiren Ermut, mutluluk yolunda anlam, umut, tutku, çaba, gerçekçi iyimserlik, şükür ve teşekkür, sosyal ilişkiler, yardımlaşma, an farkındalığı gibi kavramların öneminden bahsetti.

İkinci paneli gerçekleştiren İmaj ve İletişim Danışmanı Suna Kabadayı ise “Kişisel İmaj” konusu hakkında bilgi verdi. Kişinin öncelikle sevdiği renkleri ve kalıpları keşfetmesi gerektiğini belirten Kabadayı, “Sen kim olmak istiyorsun veya sen nasıl hissetmek istiyorsun” sorulara verilen cevabın önemli olduğunu kaydetti. Kişinin öncelikle vücudunu tanıması gerektiğini söyleyen Kabadayı, kişinin vücudunu severek tanıması gerekliliğine de dikkat çekti.

2. ANGİKAD Girişimciler Buluşması aynı zamanda önemli bir iş birlikteliğine ev sahipliği yaptı. ANGİKAD ve UNİCEFBirleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu Türkiye Milli Komitesi, özellikle kız çocukların eğitim özgürlüğünden mahrum edilmemesi için farkındalık yaratacak projelerde çocuk haklarının azami şekilde uygulanması yönünde düzenlenecek faaliyetleri birlikte yürütmek adına bir protokol imzaladı. ANGİKAD Başkanı Aysu Yavuz, bu iş birlikteliğinin kendileri için çok özel olduğunu belirterek, ANGİKAD olarak üzerlerine düşen göreve hazır olduklarını söyledi.

Ankara Sheraton Otelin mekan sponsoru olduğu etkinliğe, yoğun katılım sağlandı.