Otomotiv sektörünün, ülkemizde en fazla satış yapan lider markalarından Peugeot’nun, Ankara Ana Bayii Göral Otomotiv, 25 yıllık bir emeğin ürünü… Çeyrek asıra sayısız başarı sığdıran Göral ekibinin sırrı ise kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmak.

Dünya otomotiv devi Peugeot’nun en başarılı yetkili bayilerinden Göral Otomotiv,temelleri 1992 yılında Ankara’da atılmış bir firma. Göral Otomotiv, aradan geçen çeyrek yüzyıllık sürede otomotivle ilgili tüm hizmetleri (satış, servis, sigorta, ikinci el araç satışı ve uzun dönem filo kiralama), müşteri memnuniyetini sağlayarak vermeyi başarmış. Bu başarının mimarı ise kuşkusuz özveriyle çalışan Göral Yönetim Kurulu Başkanı M. Nezih Allıoğlu ve ekibi. Çok çalışmanın, hizmette kaliteyi en üst düzeyde tutmanın karşılığında başarının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Allıoğlu, “İşin en keyifli yanı da bu başarılarımızın yurt içinde ve yurtdışında aldığımız sayısız ödül ile taçlanmış olması” diyor. Göral’ın kazandığı ödüllerin her birinin anlamı çok büyük. İşadamı Nezih Allıoğlu bu konuda şunları söylüyor:

Göral Sayısız Ödül kazandı

“Örneğin Peugeot’nun dünya genelinde, Hizmet Kalitesi ve Müşteri Memnuniyeti’nde en iyi olan yetkili satıcılarına verdiği ödülü, 2013 yılında Türkiye’den Ankara Göral Otomotiv almıştır. Yine Peugeot’nun 2015 yılının en iyi bayileri ödül töreninde Peugeot Ankara Ana Bayii Göral Otomotiv, En İyi Bayi Performansı Ödülü’nün sahibi olmuştur. Göral Otomotiv A.Ş. 2017 yılında da mevcut konumunu koruyup, bir kez daha “Yılın En Başarılı Yetkili Satıcı” olma başarısını göstermiştir. Hedefimiz 2018’de de yeni hedeflerle Ankara’daki varlığımızı daha da güçlendirmektir.”

2017’de Satış Rekoru Kırdık

Göral Yönetim Kurulu Başkanı M. Nezih Allıoğlu, Peugeot Türkiye’nin geçen yılı rekor bir satışla başarılı şekilde tamamladığını da söyledi. Allıoğlu, “Peugeot, 2017 yılında Türkiye’de 29 bin 981’i binek, 10 bin 501’i hafif ticari olmak üzere toplam 40 bin 482 satış gerçekleştirerek yüzde 4,2 pazar payı elde etti. Türkiye otomotiv pazarı aynı dönemde yüzde 2,8 daralırken, Peugeot Türkiye’nin satışları yüzde 13,8 artış kaydetti. Binek araç pazarında üç basamak yükselerek satışını en çok artıran ikinci marka olduk. Göral Ankara olarak bu başarıda pay sahibiyiz ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Otomotiv En Önemli Sektörlerden

İşadamı Nezih Allıoğlu aynı zamanda otomotiv sektörünün önemli aktörlerinden biri. Sektörün durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Allıoğlu, “Otomotiv, ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörleri arasındadır. Sektörün yan kolları ve harekete geçirdiği üretim endüstrisi de ülke ekonomisinde önemli rol oynamaktadır. Otomotiv aynı zamanda ekonomik dalgalanmalardan en fazla etkilenen sektörlerin başında gelmektedir. Buna karşın gelişen ekonomi, tüketim toplumunun hızlı değişen beklentileri ve talepleri, otomotiv sektöründe hep bir harekete sebep olmuştur. Dolayısıyla sektörde çeyrek yüzyılda durağan geçen bir yıla rastladığımızı söyleyemeyiz” diyor.Allıoğlu; Göral Otomotiv’in 25 yıllık tarihinde koşullar ne olursa olsun hizmette kalite ve müşteri memnuniyetinden ödün vermediğnin de altını çiziyor ve“Aynı kararlılığın bundan sonra da süreceğinin, ülke ekonomisine katkımızın giderek artacağının bilinmesini isteriz”diye konuşuyor