Başkentli genç girişimcilerin Atatürk anısına ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerinde kullanılmak üzere topladıkları bağışlar, yerine ulaştırıldı. Başkan Allıoğlu, “En özel sosyal sorumluluk çalışmalarımızdan biri” dedi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında hayata geçirilen “Bursum Atam’dan Projesi”, başarıyla tamamlandı. İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak üzere başlatılan proje çerçevesinde sembolik bileklikler satışa çıkarılmıştı. Dernek üyelerinin yanısıra çeşitli kurum ve kuruluşun da destek olduğu organizasyonda yüzlerce bilekliğin satışı gerçekleşti. Proje dâhilinde toplanan paralar ise Atatürk anısına burs olarak dağıtılmak üzere Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Genel Merkezi’ne bağışlandı.

90 Yılda Binlerce Gence Burs

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı M.Nezih Allıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri, bağışları teslim etmek üzere gittikleri TYSD’nde, Genel Başkan Birsen Eldem ve ekibi tarafından karşılandı. Başkentli genç girişimcilere duyarlılıkları, Ata’ya  bağlılıkları ve eğitime önem verdikleri için teşekkür eden Eldem, “Bağışlarınızın yerine ulaşacağınızdan şüpheniz olmasın” dedi. TYSD’nin 90 yıllık köklü bir kuruluş olduğunu, bugüne kadar binlerce öğrenciye maddi ve manevi destek sağladıklarını bildiren Birsen Eldem, “Atatürk’ün çizgisinden sapmadan hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza destek oluyor, onları geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.

Sosyal Sorumlulukta Eğitim İlk Sırada

GGYD Başkanı Allıoğlu ise derneğin sosyal sorumluluk çalışmaları içinde eğitimin ilk sırada yer aldığını vurguladı. Türkiye’nin geleceğini eğitimli, nitelikli gençlerin belirleyeceğini kaydeden Başkan Allıoğlu, “Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması noktasında hepimize büyük görev düşüyor. Biz GGYD olarak her fırsatta bu görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Allıoğlu, “Bursum Atam’dan Projesi”nin de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına gerçekleştirilen, kendileri için en özel projelerden biri olduğunu kaydetti.