Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan.,geçmişte bir çok medeniyetlere beşiklik yapmış eşsiz bir şehir .

tüm ziyaretçileri kendisine aşık eden biyografisi ile ,bir kere gelindimi ,tarihi eserlerini,coğrafyasını,kültürünü ve eşsiz doğa güzeliklerini sunar insana ,hem de karşılık beklemeden . Ülkemizin ekonomi,sanayi,turizm ve medeniyetler şehri ; İstanbul …

İşte ;Zeynep Dereli İstanbul da doğdu . , lise öğrenimini Üsküdar Amerikan Lisesi’nden ikncilik ile mezun olmuştur.Sosyal yapısı çok kuvvetli bir karekteristik özelliği bulunan ,aktif ve azimli bir insan ,Üniversite yılları da bir o kadar faal ve başarılar ile dolu . Amerika’da Princeton Üniversitesi’nde ekonomi alanında okudu,

Fizik, matematik o tarz dersler,en sevdiği ve başarılı olduğu dersler,bu yüzden. İşletme mühendisliği okudu. (Operation Research Management). Princeton’dan sonra da İngiltere’ye gitti., School of Oriental African Studies’de “petrol ekonomileri” üzerine master yaptı. İslam sanatı ve politika da okudu Londra Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı.

Henüz kariyerinin başlarında İstanbul’daki Dundas&Ünlü Menkul Kıymetler’de Birleşme ve Satın Alma bölümünde çalıştı. Bu görevi sonrasında Londra’da Shell Trading and Shipping firmasında Risk analizi, Araştırma ve Mevzuat Uyum takımlarında yer aldı. Türkiye’ye döndükten sonra Shell Türkiye’de Finansal Analizci ve Tedarik Analizcisi olarak çalıştı.

Kariyerinin ikinci bölümüne ise ülkemiz ekonomisinin kalkınmasına destek veren değişik kuruluşlarda görevler üstlenerek devam etti. Bunlardan ilki Atlantik Konseyi Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumu’nun direktörlüğüydü. Ayrıca bir dönem SKY Türk ve CNBC-E kanallarında siyaset gündemine ilişkin haftalık “Liderler ve Kararlar” programını hazırlayıp sundu. Daha sonra düşünce kuruluşlarından Türk Politika Forumu’nun Genel Koordinatörlüğü’nü yürüttü. Tüm bunların yanı sıra GLOW İletişim firmasının ve APCO Türkiye’nin kuruculuğunu ve CEO’luğunu üstlendi. Bundan evvel, DRUM (Dialogue, Respect and Understanding through Music) isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Londra’daki SOAS Üniversitesi’nde Kalkınma Ekonomileri alanında yüksek lisans yaptı ve Princeton Üniversitesi’nden mühendislik ve Orta Doğu Araştırmaları Sertifikasıyla mezun oldu.

Katıldığı diğer sosyal sorumluluk projeleri arasında yönetim kurulunda olduğu Türk İngiliz Ticaret Odasi ve Digit4Turkey ile kurucularından olduğu Endeavour bulunuyor.

Kariyerinin devamında, eğitimin günümüz şartlarına adapte edilebilmesi için farklı ülkelerdeki eğitim modellerini inceledi. Zeynep Dereli, elde ettiği bilgiler ışığında ülkemizin ve toplumun kültürel ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak teknoloji okuryazarı ve geleceğin girişimcilerini yetiştirmek amacıyla Türkiye’nin ilk ve tek, odağı insan olan Teknoloji ve İnsan Kolejleri’ni kurmuştur.

Zeynep DERELİ beyanında ;Kısa adı TİNK olan Eğitim Sistemimizde ;

Asıl amacın ,Nitelikli ve deneyimli Öğretim kadrolarımız ile ,öğrencilerine gelişimlerinde her türlü desteğin yanında ,proje tabanlı öğrenimlerini,edinimlerini , Kurumsal iş ortaklarımız ile gerçek hayata aktarma yöntemlerini geliştiriyoruz. Dedi.

Bir çok etkinlik ve Konferanslarda katılımı ile hem sosyal alanda hem de Ülkemizin eğitim ve öğretim Kurumlarında faydalı işler yapmasının önemi de ön plana çıkmaktadır bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir.

Avrupa Mentorluk Zirvesi / Mentor

1. Gıda Tarım Politikalar Konferansı Açılış Konuşmacısı

TİM İnovasyon Haftası Öğrenen Nesilden Deneyen Nesile Paneli- Panelist

TİM İnovasyon Haftası Başarı Kadın Girişimcileri Paneli -Panelist

Doğrudan Satış Konferansı Girişimciliğe Giden Yol Açılış Konuşmacısı

Future Of Work Eğitim Sistemi Paneli- Panelisti

Global Girişimcilik Konferansı Öğrenme Platformları Paneli -Panelist

Biliyoruz ki ; Zeynep Dereli , başarılarının , büyük bir azim ve dirayetin sonucunda olduğunun idraki içerisinde, İnanıyoruz ki ,yeni ve daha büyük başarılar için hizmetlerine devam edecek ,

İşte biz enerji petrol medya group olarak ;

Ülkesine olan sevdası ,girişimci ruhu ,yardımsever kişiliği ,teknoloji alanında yaratıcılık özelliği ve bilge kişiliği ile toplumun sevgisini ve takdirini almış vasıfları üzerinde bulundurması , gelecek de de ,insanlık adına faydalı çoğu kapsamlı projelerin hayata kazandıracağını biliyor., kendilerine,,

İyi ki varsın Zeynep DERELİ diyoruz.

Saygılarımla

Levent Kandemir