İç Anadolu’nun Orta Kızılırmak bölümünde, Bozok yaylasının yüksek tepelerinin eteğine kurulmuş, Tabiat güzellikleri bakımından orman ve yaylaları, bitki örtüsü, su kaynaklarıyla ,şifa merkezli kaplıcaları ile yiğitlerin harman olunan yeri tabiri ile de bilinen Tarih ve medeniyetler şehri YOZGAT ..Eşsiz bir yöredir burası.

Nezih ALLIOĞLU ‘ 1966 yılında işte burada dünyaya geldi. Evli Ve 1 çocuk Babası

ilk ve orta öğrenimini doğduğu yer olan Yozgat da tamamladı. Daha sonra Ankara Gazi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1991 yılında, Ankara da iş yaşamının ilk yıllarında, iş yaşamı ile ilgili edinimlerini, Borsa’da Broker olarak görev yapması, kendisine yatırım ve yatırımcı mantığının işlevliğini kazandırdı.

1992 yılının Eylül ayında Anakara Dikmen ve Çetin Emeç de OPEL Bayiliği ile, araba satış pazarlama işlerine ilk adımlarını attı. Sektörde Kazanılan edinimler, piyasadaki hareketlerini kontrol etme, satış, pazarlama konularında uzmanlaşma yolunun ilk sinyalleri idi. Çok başarılı bir 4 yıllık süreç yaşandı. Bunun başarısının sonucunda, 1997 yılında GÖRAL -Peugeot’yu kurdu. Ankara Konya yolunda halen Hizmetlerine devam eden kurum, Türkiye’nin ve Ankara’nın en sevilen beğenilen işletmelerinden bir tanesi. Ve gözdesi.

Nezih Allıoğlu GÖRAL den bahsederken;

Yaklaşık 280 çalışanımız ile, Ankara da, Konya yolu Mevlana Bulvarı hinterlandında (GÖRAL BALGAT PLAZA) ve Ümitköy Plaza /ANKARA dahil 3 noktada daha satış, servis, 2. el her marka otomobil, sigorta hizmeti veren noktalarının olduğunu ve Sadece PEUGOT olarak değil, Her Marka araca servis hizmeti verdiklerini, konseptlerinde 250 araçlık Güçlü bir ikinci el piyasası bulunduğunu ifade eden,

NEZİH ALLIOĞLU;

GÖRAL bünyesinde;

PEUGEOT SATIŞ VE Servis Hizmetleri, Yedek Parça

GÖRAL 2. EL ARAÇ SATIŞ

GÖRAL SİGORTA HİZMETLERİ

GÖRAL FİLO KİRALAMA olduğunu ifade etti.

Yapılan tüm işlerimizi, Müşteri odaklı çalışmamız ve yüksek müşteri memnuniyeti ile gerçekleştirmemiz. ,bizleri PEUGEOT da ödüller ile buluşturdu. İnşallah ilerleyen yıllarda, Satış, Servis ve Filo ağımız ile hizmetlerimize yenilerini kazandırma çabasındayız dedi.

Nezih ALLIOĞLU; 19 Mayıs 2003 yılında kurulan, Merkezi Ankara Olan (GGYD)Genç Girişim Yönetişim Derneği’nin de Başkanlığını yapmakta.

Deneğin Ankara Merkezli, her meslek kuruluşundan 450 üyesi bulunmakta. Derneğin ana temasında; girişimcilik alanında büyüyen bir sivil toplum kuruluşu olduklarını – Türk girişimcisine, gelişmiş ekonomiler karşısında rekabet sağlama yolunda uyarıcı ve yol gösterici çalışmalarda bulunduklarını, Sosyal Sorumluluk Projelerine imza attıklarını, Basın ve Medyaya duyarlı olduklarını, sorunları en iyi şekilde çözebilmek için çareler ürettiklerini ve Üyelerimiz arasında ticaret yapmayı desteklediklerini ifade etti.

Nezih Bey;

GGYD olarak; Ankara Merkezli, içeriğinde tamamen Enerji odaklı, 100 ortaktan oluşan, GLOBAL GİRİŞİM A.Ş.’yi kurduk. Biz üyelerimizin öncelikle birbirleri ile tanışıp, sonra da ticaret yapmasını istiyoruz. Temel hedeflerimiz arasında istişare ve işbirliği var. Ankara da değil Türkiye’nin her İlinde Yatırımcıları buluşturarak Ülke Ekonomisine destek vermek istediklerini ifade etti

Nezih Allıoğlu’nun

Sosyal projelere destek vermesinden ötürü aynı zamanda TÜSİAV, AFİDER, OYDER üyelikleri bulunmakla birlikte ASTOP (Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu) kurucu üyeliği de bulunmaktadır.

Nezih ALLIOĞLU’na;

Ülkesine olan sevgisi, İnsanlara hoşgörülü ve her daim iyimser bakışı, Yardımlaşmayı, atadan gelen bir kültür saymasından ve yardımsever olmasından dolayı, istihdama verdiği önem, engin deneyimi, ayrıca Ülkemiz de paylaşımcılık ruhunu temel ilke edinen Derneklere güç birliğine verdiği katkılardan ve kalkınmaya destek olan projelerinden dolayı;

Bizler kendilerine teşekkür ediyor, iş hayatında başarı ve enerji dolu bir yaşam diliyoruz.

İyi varsın M. Nezih ALLIOĞLU…..

Saygılarımla

Levent Kandemir