AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin yeni dönemi yürütmenin daha etkin, yasamanın daha itibarlı, yargının daha bağımsız çalıştığı bir dönem olacaktır. Yeni dönemi, kadınlarımızla, gençlerimizle, 81 milyon vatandaşımızın her biriyle beraber inşa edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“DİKTATÖR GÖRMEK İSTEYEN, ZORLA PARTİ DEĞİŞTİRTENLERE BAKMALI”

AK Parti’nin, tüm kurumsal istişare mekanizmalarını hassasiyetle işleten bir parti olduğunu ve partideki tüm görev değişimlerinin bu anlayışla gerçekleştiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, partideki her kararın ilgili kurullarda müzakere edilerek alındığını söyledi.

Erken seçim kararında, o kısa zaman içinde de istişare kanallarını harekete geçirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasette kimse layüsel değildir. Şayet siyaset tek kişilik bir oyun olsaydı o zaman ne partiye, ne teşkilata, ne bunca insana ve bunca emeğe ihtiyaç kalırdı” diye konuştu.

AK Parti’ye yöneltilen ‘tek adam’ suçlamalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekiline partisine, kamuoyuna, milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirenlere bakmalıdır” ifadelerini kullandı.

“KİRLİ PAZARLIKLARLA SÜRECİ YÜRÜTMEYİ TERCİH ETTİLER”

24 Haziran’da seçim kararının durduk yere ortaya çıkmayıp Türkiye’nin bu noktaya hayati ve tarihî hadiselerin ardından ulaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin 15 Temmuz’da büyük bir kahramanlık destanı yazarak, FETÖ’nün darbe girişimini püskürtürken, kendilerine de önemli sorumluluklar yüklediğini kaydetti.

Bu süreçte, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile yakın ve verimli bir iş birliği yaptıklarına, birlikte aldıkları Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine geçme kararının 16 Nisan halk oylamasında millet tarafından da onaylandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hatta bununla kalmadık, seçim ittifaklarını hukuki zemine kavuşturarak milletimizin karşısına gizli kapaklı anlaşmalarla değil şeffaf bir şekilde çıkılabilmesine imkân da sağladık” şeklinde konuştu.

Bu süreçte, ana muhalefet partisinin, bölücü terör örgütü güdümündeki parti ile onlara sonradan eklemlenen bir başka partinin örtülü ittifakıyla karşılaşıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz milletimizin gözü önünde ittifak yaparken, onlar kapalı kapılar ardında yürüttükleri kirli pazarlıklarla bu süreci sürdürmeyi tercih ettiler” dedi.

Ana muhalefet partisinin sürekli sergilediği ‘seçime gidelim’ çağrısını, ‘yenilen pehlivan güreşe doymaz’ anlayışıyla ciddiye almadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak, MHP’nin yaptığı erken seçim çağrısı ülkede üzerinde önemle durmamız ve dikkatle değerlendirmemiz gereken farklı bir iklimin oluşmasına yol açtı” diye ekledi.

“SİYASETİN BİR İDEALLERİ BİR DE MÜMKÜNLERİ, İMKÂNLARI OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Vaktinde yapılacak seçimlere henüz 1,5 yılın olduğunu hatırlatarak milletten aldıkları yetkiyi cumhurbaşkanı ve hükûmet olarak 1,5 yıl daha kullanacakken koltuklarında oturmayı değil, ülkenin huzur ve refahını seçtiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Siyasetin bir idealleri, bir de mümkünleri, imkânları olduğunu biliyoruz. Bizim idealimiz seçimleri vaktinde yapmaktı. Ama şartlar bizi erken seçim çağrılarını daha fazla karşılıksız bırakamayacağımız bir noktaya getirdi. Uzun süreli erken seçim havasının ülkemize ve milletimize çok ağır maliyetleri olacağı için bu gündemi Türkiye’nin önünden süratle kaldırmaya karar verdik. Böylece 17 Nisan’da yapılan çağrıya 18 Nisan’da cevabımızı tarihiyle birlikte vererek ülkemizi bu önemli tartışmadan çıkarmış olduk.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin tarihinin hiçbir döneminde millette müracaat etmekten kaçınmadığını, diğer partiler gibi seçimden seçime milleti hatırlayan bir parti olmadığını söyledi. Son 5 ayda il kongreleri vesilesiyle kendisinin 49, Başbakan Binali Yıldırım’ın 29 ili ziyaret ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erken seçimleri milletimizle bir kez daha hasbihal etme, yaptıklarımızı hatırlatma, yapacaklarımızı anlatma vesilesi olarak görüyoruz” diye konuştu.

“AK PARTİ MİLLET İRADESİNİN ÜSTÜNLÜĞÜNE EN ÇOK ÖNEM VEREN PARTİ”

AK Parti’yi milletle birlikte kurduklarını ve partiyi nice badirelere milletle birlikte göğüs gererek bugünlere getirdiklerini söyleyerek, “İnşallah yeni yönetim sistemimizi de milletimizle birlikte hayata geçireceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de millî egemenliğe, millet iradesinin üstünlüğüne en çok önem veren, bu kavramlara en çok vurgu yapan partinin AK Parti olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Rahmetli Menderes’in uğurunda darağacında son nefesini verdiği, rahmetli Özal’ın nice saldırılara göğüs gerdiği, rahmetli Erbakan ve rahmetli Türkeş’in kendi cephelerinde tarihi mücadeleler yürüttüğü bu davanın asli sahibi milletimizin bizatihi kendisidir. 15 Temmuz’da sokaklarda ve 7 Ağustos’ta Yenikapı Sahilinde ortaya koyduğumuz 16 Nisan halk oylamasında bir kez daha gücüne şahit olduğumuz o birlik, beraberlik ruhu bunun en büyük ispatıdır. Şimdi aynı anlayışı 24 Haziran seçimlerinde tüm tereddütlerden, tüm kafa karışıklıklarından arınmış bir şekilde yeniden sahada uygulamaya koyacağız.”

“AK PARTİ OLARAK KENDİ TAKVİMİMİZİ BELİRLEDİK VE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

“Sadece yedi sekiz günde yaşanan hadiseler dahi, milletimize kimlerin kendisi için çalıştığını, kimlerin sürekli kumpas, tezgâh, oyun peşinde koştuğunu göstermiştir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hikmetini kendilerinden başka kimsenin çözemediği dalaverelerle güya siyaset yaptığını sananların durumunu benim milletim ibretle izliyor. Bizim için önemli olan, karşımızda kimlerin olduğu değildir. Asıl önemlisi, bizim milletimize ne diyeceğimiz, milletimizle nasıl kucaklaşacağımızdır. Biz AK Parti olarak buna göre kendi takvimimizi belirledik şu anda bütün birimlerimiz yoğun bir çalışmayla yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

24 Haziran seçimlerinin, bir süredir her hadisede kendisini gösteren bir mücadeleyle geçeceğini; mücadelenin ise yerli ve millî anlayış ile ülke ve milletin çıkarlarına karşı olmayı siyasi gaye hâline getirenlerin arasında olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen beş yılın bu anlamda ibretlik sahnelerle dolu olduğunu söyledi.

“TÜM GÜÇLERİNİ AK PARTİ’YE OLAN HUSUMETLERİNİ ORTAYA DÖKMEK İÇİN SEFERBER ETTİLER”

Geçen beş yılda Türkiye’nin, bölücü terör örgütü kullanılarak çukurlara mahkûm edilmek, FETÖ ihanet çetesiyle teslim alınmak, güneyinde bir terör koridoruyla kuşatılmak her fırsatta ekonomi üzerinden vurulmaya çalışıldığını; ancak her defasında başarılamadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ellerinin ayaklarının birbirine dolaşmasından anladığımız kadarıyla şimdi tüm umutlarını 24 Haziran’a bağladılar” diye konuştu. “Muhalefetin bu ülkede Soros’ları çoktur ve bunlar sadece içeriden değil aynı zamanda dışarıdan destekli Soros’lardır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların kim olduğunu, hangi kaynaklardan beslendiğini de gayet iyi bildiklerini sözlerine ekledi.

Tüm güçlerini, Türkiye’yi yönetmeye talip olmak üzere değil sadece ve sadece şahsına ve AK Parti’ye olan husumetlerini ortaya dökmek için seferber ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama işte buradan ilan ediyorum; yine başaramayacaksınız, Allah’ın izniyle yine başaramayacaksınız. Hangi kumpasları kurarlarsa kursunlar, şunu bilmeleri lazım ki en büyük tezgâh Rabbimin onların üzerindeki oyunudur” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ 3,5 KAT BÜYÜTTÜK”

Ana muhalefet partisi genel başkanının, gösterecekleri cumhurbaşkanı adayı tanımına en çok uyan kişinin yine kendisi olduğunu söyleyerek, “Bu tanıma en iyi uyan insansın, niye olmadın? Senden daha iyisi olur mu?” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sen bu tanımın ta kendisisin, yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun, gel aday ol. Niye olmadın? Hâlâ arayıştasın. Bulamadın mı bir tane? Bulamazsın, çünkü senden daha iyisi yok. Sen de her numara var. Akşam başkasın, sabah başkasın. SSK’yı ne hâle getirdiğini bilmeyen yok. Ha asabiyet, sinirlenmek buysa, nurun ala nur, sende var. Rahatlıkta grup toplantından bütün partililerini kovup dışarı atabiliyorsun; çok yumuşaksın. Herhalde bir tane bulacaktır. Bunların ne projeleri var, ne vizyonları var, ne renkleri var. Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için yaptıkları mesainin yarısını, ‘bu kişi milletin karşısına çıktığında ne söyleyecek? Cumhurbaşkanı olduğunda ne yapacak?’ sorularının cevaplarına hasretseler, belki daha çok mesafe kat edecekler. Ama öyle bir derde, öyle bir niyete, öyle bir vizyona kesinlikle bunlar sahip değiller. Türkiye’ye hizmet etmek için değil sadece ve sadece bir kişinin önünü kesmek için siyaset yaparsanız, milletimiz de sizi işte o kadar ciddi alır, o kadar destek verir.”

AK Parti olarak millete taahhütlerinin açık olduğunu, ortaya koyduklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde Türkiye’yi 3,5 kat büyüttüklerini, kişi başına millî geliri 3 bin 400 dolardan 11 bin dolar seviyesine çıkardıklarını, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, toplu konutta, enerjide, tarımda, sosyal yardımlarda ve iş hayatında Türkiye’ye çağ atlatarak ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkardıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin ne diyeceğini merak ettiğini dile getirerek, “Sağlıklı ilgili ne diyecekler? Kılıçdaroğlu’nun o çökerttiği SSK’yı mı anlatacaklar? Benim halkımı SSK’nın kapılarının önünde, hatta hatta ölülerimizi bile rehin aldıkları dönemi mi anlatacak? Peki, bunlar ulaşımda ne yaptık diyecekler, bunlar tarımda ne yaptık diyecekler? Bunlar adalette, emniyette ne yaptık diyecekler? Enerjide ne yaptık diyecekler? Yaptıkları hiçbir şey yok ki yapacakları olsun” diye konuştu.

“YENİ DÖNEMDE TÜRKİYE’MİZİ 81 VİLAYETİNİN TAMAMIYLA BİRLİKTE GELİŞTİRECEĞİZ”

Önümüzdeki dönemde dünyayı herkes için daha yaşanabilir hâle getirmenin mücadelesini vereceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “İşte bütün bunlar için önümüzdeki dönemde daha çok demokrasi diyoruz, daha çok özgürlük diyoruz, daha geniş haklar diyoruz. İşte bunun için önümüzdeki dönemde daha fazla refah diyoruz, daha fazla zenginlik diyoruz, daha büyük ileri atılımlar diyoruz. İşte bunun için önümüzdeki dönemde daha çok huzur, daha çok güven, daha çok yatırım diyoruz. Türkiye’nin yeni dönemi yürütmenin daha etkin, yasamanın daha itibarlı, yargının daha bağımsız çalıştığı bir dönem olacaktır. Yeni dönemi, kadınlarımızla, gençlerimizle, 81 milyon vatandaşımızın her biriyle beraber inşa edeceğiz. Yeni dönemde, Trakya’dan Doğu’ya, Ege’den Güney Doğu’ya, Marmara’dan Karadeniz’e, İç Anadolu’dan Akdeniz’e kadar Türkiye’mizi 81 vilayetinin tamamıyla birlikte büyütecek, kalkındıracak, geliştireceğiz.”

Millete olan taahhütlerini daha detaylı bir şekilde seçim bildirgesinde paylaşacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Peki, diğerleri milletimize ne vaat ediyorlar? Ecdadımıza hakaret ederek mi milletimize hizmet edecekler? Terör örgütleriyle kol kola gezerek mi ülkemizi güçlendirecekler? Her türlü karanlık oyunun başrolüne talip olarak mı devletimizin önünü açacaklar? Mecliste birbirlerine milletvekili ikram ederek mi millî iradeyi yüceltecekler? Türkiye’yi buldukları her fırsatta yabancılara şikâyet ederek mi karşı karşıya bulunduğumuz iç ve dış tehditlerin üstesinden gelecekler?”

Milletin bu çevrelere seçimlerde gereken dersi bir kez daha vereceğine inandığını, 24 Haziran tarihinin yeni bir milat olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, “Günümüz kutlu olsun, geleceğimiz hayırlı olsun” temennisiyle tamamladı.