Kayseri, tarihin en eski zamanlarından beri pek çok uygarlığa beşiklik etmiş . Türkiye’nin Endüstri ,sanayi, kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden biridir. Türkiye ekonomisinde ihracat ve ithalatın yapıldığı sanayi şehrinde 1947 yılında doğan Tuncay ÖZİLHAN .  o yıllarda Babası İzzet ÖZİLHAN ın da Memleketi olan Kayseri ye olan tüccarlık ve tacirlik aşkı ile .temellerin sağlam olması ilkesinden hareket ederek Saint Joseph lisesini ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Ardından Amerika Birleşik Devletlerinde yüksek lisansını tamamlayıp Ülkesine döndü.

1977 yılında Babası tarafından kurulan Anadolu Holding firmasının bir kolu olan Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile iş hayatına adım attı. Anadolu Holding gruplarında bir çok Koordinatörlük ve Genel Müdürlük işlerini yürüttükten sonra .en son 2007 yılında ANADOLU GRUP Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.

Tuncay ÖZİLHAN;1997 yılında Türkiye yılın işadamı ödülünü almış ,aynı zamanda 2001 yılında TÜSİAD Başkanlığına seçilmiş 2005 yılına kadar 2 kez seçilerek görevi bırakmıştır. İngilizce ve Fransızca bilen ÖZİLHAN evli ve 2 çocuk Babasıdır.

Anadolu Grup Bünyesinde Türkiye nin önemli bir çok Şirketleri bulunmaktadır.

Grup ; Türkiye dahil ; yaklaşık 25 e yakın Ülke ,100 e yakın Şirketler Grubu ve bir o kadar çalışanı ile Türkiye Ekonomisinde başarıdan başarıya imzalar atıyor.

Anadolu Grup : felsefelerinde Anaolu’ yu Dünyaya .Dünyayı Anadolu’ ya bağlayan yıldız olma ilkeleri var. İşte bu sebeple Uluslar arası iş ortaklıkları arasında ;

• AB InBev,The Coca-Cola Company, McDonald’s, Faber-Castell, Isuzu, Kia, Lombardini, Honda, Cutrale yer alıyor.

Anadolu Grup :otomotiv, perakende alanlarındaki faaliyetlerinin yanı sıra , tarım, gayrimenkul, enerji ve sağlık sektörlerine yaptığı yatırımlarla çalışma alanlarını genişletmiş ,günümüz Türkiye sinde de başarıdan başarıya imza atmaktadır. • İçecek sektöründe; Anadolu Efes (Anadolu Efes ve Coca Cola İçecek) ile • Perakende sektöründe; Migros ve Anadolu Restoran İşletmeleri ile • Otomotiv sektöründe; Anadolu Isuzu, Çelik Motor ve Anadolu Motor ile • Kırtasiye sektöründe; Adel Kalemcilik ile • Tarım sektöründe; Anadolu Etap ile • Enerji sektöründe; Anadolu Kafkasya Enerji Yatırımları, Aslancık Elektrik Üretim, AES Elektrik Enerjisi Toptan Satış ile • Gayrimenkul sektöründe; AND Gayrimenkul ile • Diğer faaliyet alanlarında; Efestur ve AEH Sigorta Acenteliği -Anadolu Vakfı-Anadolu Sağlık Merkezi-Anadolu Efes Spor Kulubü

Özellikle ANADOLU VAKFI : sağlık ve eğitim alanında önemli yatırımlarına tüm hızıyla imza atıyor. İnsana yatırımı ilke edinen, ortak aklı benimseyen, kullandığı kaynağı sosyal girişimci yaklaşımıyla yönetebilen ve toplumun desteklediği bir sosyal değer olabilme idealiyle hedefine ilerliyor.

Anadolu Vakfı, tüm bu yardım ve hizmetleri gerçekleştirirken bütçe kaynağını sadece Anadolu Grubu şirketlerinin bağışlarından sağlıyor. Grup şirketleri, her yıl kazançlarının yüzde biri ile beşi arasında bir oranı, Vakfa bağışlıyor. Vakıf da bu kaynağı, Anadolu’ya yeni eserler, sağlıklı bireyler ve eğitimli genç bir nesil kazandırmak için Anadolu insanına aktarıyor. Anadolumuz için, Türkiyemiz için, insanımız için…Faaliyetleri ile Türkiye de sosyal,kültürel sağlık ve spor alanlarında da ülkemize olan duyarlılıklarını hissettirmeyi başarmışlardır.

Tuncay ÖZİLHAN ‘ın ;Ülkesi adına yaptığı hizmetler,yatırımlar,gerçekten özveri ve emek isteyen işler.Yardımsever yönü ile tartışmasız bir ekoldür. Bütün bunları Memleketine duyduğu hizmet aşkı.

Ülkemiz yararına yapılan tüm işlevlerdeki ticari felsefesi ;istihdam ve yaratıcılık alanında insanlara bunu kazanç kapısı açması , bunu da hem Yurt dışı hem de yurt içindeki hizmetlerde , ispat etmiş konumda olmasıdır

Genç Patron ailesi olarak ; Vatanına Milletine gönülden bağlı Tuncay ÖZİLHAN’ a iyi ki varsın diyor. TÜRKİYE  VE ANADOLU insanı Anadolu Grup ile gurur duyuyor diyoruz.

İyi ki varsın ; Tuncay Özilhan