Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, “Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askerî harekâtı kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi belirtiyorum. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım, bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askerî harekâtın kabul edilemez olduğunu ve reddettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım, bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her ikisini de dost ülkeler olarak gördüğümüz, yakın siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler içinde bulunduğumuz Rusya ve Ukrayna’nın bu şekilde karşı karşıya gelmiş olmasından dolayı, samimi olarak üzüntü duyuyoruz. Türkiye’nin, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini, biraz önce görüştüğüm Sayın Zelenskiy’e de tekrar ifade ettim. Kendi vatandaşlarımız ile bölgedeki Tatar kardeşlerimiz başta olmak üzere Ukrayna’da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanması konusunda üzerimize düşenleri yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Derin tarihî bağlarımız ve dostluk ilişkilerimiz olan Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların Minsk Mutabakatları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyoruz.”