PTT.AŞ. Genel Müdürü Hakan Gülten ve Katar Postası CEO’su Faleh al Naemi kabul eden Bakan Karaismailoğlu, “Turkish Souq e-ihracat platformu Türkiye ve Katar arasındaki ilişkiler açısından global bir başarı örneği haline gelmiştir” dedi.

,Karaismailoğlu, “PTT, PTTEM ve Katar Post idaresinin Katar için başlatmış olduğu e-ticaret platformu hizmetleri, Mart 2021 itibariyle İngiltere’den İtalya’ya, İsveç’ten Portekiz’e, Rusya’dan Avustralya’ya, Kanada’dan Brezilya’ya kadar 47 farklı ülkeye Türk ürünlerini ihraç eder hale gelmiş ve Türkiye-Katar iş birliği için global bir başarı örneği haline gelmiştir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, PTT.AŞ. Genel Müdürü Hakan Gülten ve Katar Postası CEO’su Faleh al Naemi kabul etti. Karaismailoğlu, TurkıshSouq e-ticaret platformunun Türkiye ve Katar arasındaki birçok başarılı işbirliğinin en önemli örneklerinden biri olduğunu belirterek şu şekilde konuştu:

“Ülkemiz ile Katar Devleti arasında kurulan Yüksek Stratejik Komite de ülkelerimizin toplumsal ve ekonomik bağlarını perçinleyen pek çok ikili anlaşmayı hayata geçirmiştir. İki ülke arasında imzalanan uluslararası anlaşmalar çerçevesinde geliştirdiğimiz çok yönlü ekonomik iş birlikleri; halklarımızı yeni yatırımlarla ve istihdam sağlayan projelerle buluşturmakta, karşılıklı dış ticaret hacmimizi genişletmektedir. PTT, bu iş birliği sayesinde ülkemiz adına güçlü lojistik altyapısıyla da desteklediği e-ihracat alanında önemli bir girişime imza atarak yaklaşık 300.000’e yakın ürünümüzün dünya piyasasına arz edilmesini sağlamıştır.”

“İhracat olanakları gelişirken; yerli üreticinin dış pazarlara ulaşması kolaylaştı”

İnternet teknolojisinin ve dijitalleşmenin vardığı noktanın ülkeleri ve toplumları birbirine çok daha fazla yakınlaştırdığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:
“E-ticarete verdiğimiz önemi yansıtan TURKISH SOUQ projesi de ülkemizin ihracat olanaklarını geliştirirken yerli üreticimize dış pazarlara ulaşma kolaylığı sağlamakta ve iş dünyamızın dış ticaret tecrübesini artırmaktadır. Proje, Katar vatandaşlarının Türk ürünlerinin kalitesiyle buluşmasını kolaylaştırırken posta teşkilatlarımızın hizmet kalitesini geliştirmektedir. TURKISH SOUQ e-ticaret platformu, her iki ülkenin posta idarelerinin sahipliği ve desteği ile Katar sınırlarını da aşmış ve global olarak hizmet verir hale gelebilmiştir.”

“Türkiye-Katar iş birliği global bir başarı örneği haline gelmiştir”

Karaismailoğlu “Elde edilen başarı ile PTT, PTTEM ve Katar Post idaresinin Katar için başlatmış olduğu e-ticaret platformu hizmetleri, Mart 2021 itibariyle İngiltere’den İtalya’ya, İsveç’ten Portekiz’e, Rusya’dan Avustralya’ya, Kanada’dan Brezilya’ya kadar 47 farklı ülkeye Türk ürünlerini ihraç eder hale gelmiş ve Türkiye-Katar iş birliği için global bir başarı örneği haline gelmiştir. Pek çok alanda fayda sağlayan bu örnek projenin üreticimize, iş dünyamıza ve halklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek; projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Katar Postası Al Naemi “turkishsouq ürünlerini talep eden 50 ülke var”

Katar Postası CEO’su Faleh Al Naemi’yi ise uluslararası düzeyde pazarlamaya başlandığı zaman yeryüzündeki tüm insanların Türk ürünlerinden faydalanacağını belirtti. Katar Postası ve Türk Postası’nın çok başarılı bir adım attığını aktaran Naemi, dileklerinin Türk pazarını dünya ölçeğinde erişilebilir bir platform haline çevirmek olduğunu bildirdi. Naemi, “turkishsouq” ürünlerini talep eden 50 ülke olduğunu vurguladı. PTT ile Katar işbirliğiyle kurulan “turkishsouq.com” platformu bütün ülkelerden alışveriş yapılabilir şekilde hizmete açıldı