TÜSİAV-Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak , Türk İş dünyasına verdiği demeçte ;

“Dünyada global bir kriz haline gelen COVID-19 salgını, tüm ekonomileri olumsuz etkiledi. Dünya artık daralıyor, büzülüyor ve küçülüyor. Dünya milletleri ellerindeki tüm imkanları vatandaşlarını yaşatmak ve virüsü yok etmek için kullanıyor.

Bu global kriz; gıda, ilaç ve lojistik sektörleri hariç birçok sektörde küçülmelere neden oldu. Birçok işyeri kapandı. On binlerce kişi işsiz kaldı. Türkiye’de dahil olmak üzere birçok ülke vatandaşlarının asgari ihtiyaçlarını sağlayabilmeleri için çeşitli ekonomik paketleri uygulamaya geçiriyorlar. Tüm dünya milletleri ortak düşmanları olan koronavirüsü bertaraf etmek için yoğun çaba harcamakta ve hemen hemen hepsi de koronavirüse karşı aşı geliştirmek için tüm imkanlarını kullanmaktalar. Bana göre tüm uluslar 3. Dünya Savaşı’nı kazanabilmek için küresel bir işbirliğine gitmeli ve imkanlarını, güçlerini ve kaynaklarını birlikte ortak akılla kullanmaları gerekmektedir.Sadece ülkemiz değil insanlık 2020’de virüsü kontrol altına almak zorundadır. Yoksa dünya bir kaosa doğru sürüklenecek ve virüsün uluslararası yayılımı süratle gerçekleşecektir.

Bu zor günlerde Türk iş dünyası olarak, karlılık ve yüksek kazanç hedeflerimizi bir kenara koymamız “önce ülkemiz ve devletimiz” parolasına sıkı sıkıya sarılmamız lazımdır. Hepimiz aynı gemide gidiyoruz. Gemi su alırsa hep beraber batarız. İş dünyasını, finans dünyasını, esnafı, sanatkarı tüm üreten kesimi bu zor günlerde fedakarlığa ve özveriye davet ediyorum. Gün birlik ve beraberlik ruhu içinde insanlığın ortak düşmanı korona virüse karşı mücadele günüdür. Ayakta kalma günüdür.” şeklinde konuştu.

Veli SARITOPRAK
Tüsiav Başkanı