Değerli dostlar; Bu ay sizlere gerçekten çok özel ve farklı bir mekândan bahsedeceğim. Mekânımızın ismi THE GANG BBQ…

The Gang Smoked BBQ isleme yöntemiyle pişirme (Smoked BBQ), pişirebileceğiniz her şeye lezzet katmanın çok eski ve keyifli bir yoludur. Günümüzde fırına odun parçaları ekleyerek etin lezzetini arttırmak, başta Amerika olmak üzere çoğu batı ülkelerinde bir gelenek haline gelmiş durumdadır. İyi is, reçinesi düşük ve tadı yüksek olan çeşitli odun parçaları (sert odunlar) ile elde edilir ve bu is, pişirme süresine doğru orantılı şekilde aromasını ete yansıtır. Yani özel bir et, doğru ısı ile yavaşça pişip, uygun odun parçalarının kattığı aroma da eklenince zenginleşerek suyunu korur ve enfes bir lezzete kavuşur.THE GANG BBQ kurucuları bu muhteşem lezzeti yurtdışı seyahatlerinde keşfetmişler ve siz değerli Ankaralılara sunmak amacıyla bu nezih mekânı kurmuşlar.

Modern, şık ve kullanışlı bir dekorasyonu olan mekânda duvarlarda çeşitli sanatçıların tabloları da beğeninize sunulmuş durumda.

The Gang Smoked BBQ’nun imza lezzetleri Pastrami ve Dana Kaburga diyebiliriz. Pastrami Çarşamba ve Cumartesi günleri yapılıyor. Dana brisket 7 gün özel soslarla marine edilip, 10-12 saat pişerkenislenmesi sonrası ince dilimlenmiş zeytinyağlı özel ekmekleriyle birlikte siz değerli misafirlere servis ediliyor. Yumuşak ve sulu tadı hem damağınıza hem burnunuza hitapediyor. Dana kaburgada ise; en uygunkaburgalar seçildikten sonra 12 saat kadar pişiyor ve isleniyor. Kemiği kendiliğinden ayrılacak noktadamasaya servis ediliyor. Uzun bir işlem gerektiği için etlerinizi 1 gün önceden sipariş verirseniz her zaman istediğiniz eti afiyetle yiyebilirsiniz. Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra çok iddialı oldukları bir diğer konu ise burger çeşitleri. 8-10 saat yavaşça pişirilip islenen etin, brisket kısmını tiftikleyerek  yaptıkları Pulled Beef Burger veya 140-160gr dana kaburga ve dana döşten yapılan tamamen katkısız köftelerle, kendi tarzlarında imal ettikleri ekmek ve her detayı mutfaklarında hazırlanan sosları ile yapılan hamburgerler tatmaya değer lezzetler. Patatesler annelerimizin yaptığı gibi kesiliyor, kızartılıyor, trüf yağı ve parmesan eklenip servis ediliyor.

Şahsen kendim gidip deneyerek keyif aldığım bu lezzetleri ve bu şık mekanı tüm dostlara tavsiye ediyorum. Alt katta sadece size ve dostlarınıza özel bir de VİP odası bulunduğunu  hatırlatır, herkese ağız tadıyla dolu mutlu günler dilerim…

KUTLU TAMAY

Adres: The Gang Smoked BBQ – Mesnevi Sokak No:9 Çankaya / Ankara