Genç Girişim ve Yönetişim Derneği üyeleri mali güçlerini birleştirdi, Genç Global Girişim A.Ş. için talepler toplandı. Hisse satın alan dernek üyelerinden elde edilen 2 milyon TL ile yeni yatırımlar yapılacak, Başkent ekonomisi kazanacak.
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) üyeleri, dernek çatısı altındaki ticari ilişkilerini ve dostluklarını bir adım öteye taşıdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GGYD Başkanı M. Nezih Allıoğlu, dernek üyelerinin mal ve hizmet alışverişlerini büyük oranda kendi aralarında yaptığını söyleyerek, “Hatta ortaklık kuran üyelerimiz var. Kendi içimizde böylesine ciddi bir ticari işbirliği görünce daha büyük bir çatı altında daha büyük işler yapalım istedik. Şirketleşme kararımızın hemen ardından GGYD’nin aktif kurullardan Ticaret ve İş Geliştirme Kurulu derhal harekete geçti” dedi.

En Verimli Proje Hayata Geçecek

Kurulun, Genç Global Girişim A.Ş. için gerekli prosedürleri tamamlayarak hisse satışına başladığını, ilk etapta 58 üyenin şirkete ortak olduğunu bildiren Başkan Allıoğlu, “Bu üyelerimizden toplam 2 milyon TL toplandı. Bu arada toplanan parayla hangi yatırıma yöneleceğimize karar vermeden önce çalışma grupları oluşturuldu. Bu gruplardan yapacağımız yatırımlara ilişkin projeler gelmeye başladı. Ortaklarımızın oyları sonunda en verimli ve karlı projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Enerjiden turizme, makine sanayiden gıda perakendeye kadar pekçok sektörde proje teklifi geldi” diye konuştu.

Ankara Ekonomisi de Kazanacak

GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu, dernek üyelerinin mali güçlerini birleştirmesinin ekonomik kalkınmaya önemli katkı sağlayacağını da vurguladı. “Bu güçbirliğiyle sadece biz değil, Ankara ekonomisi de kazanacak” diyen Allıoğlu, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Yatırım ve istihdam artışına katkıda bulunmak, ülkemiz ekonomisine katma değer yaratmak, çarkların daha hızlı dönmesi, iç piyasanın biran evvel canlanması, ihracatın artması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bugün kendi içimizde güçlerimizi birleştirirek şirketleşmeye yöneldik, yarın yapacağımız yatırımlarla başka yatırımların önünü açacağız…”