Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık Münbiç’te oyalanmak yerine, dikkatimizi ve enerjimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Fırat’ın doğusunda bir terör örgütü eliyle Türkiye tehdit ediliyor. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, kimsenin de sınırlarımızın dibinde bize tehdit oluşturacak işler yapmasına izin vermeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“SANAYİCİMİZDEN ESNAFIMIZA, ÇİFTÇİMİZDEN İNŞAATÇILARIMIZA KADAR HERKESTEN SABIR İSTİYORUZ”

Konuşmasında, “Piyasalarda nakit sıkışıklığı yaşandığını, kredi kanallarının daraldığını, buna bağlı olarak üretim ve istihdamda dikkatle üzerinde durulması gereken gelişmelerin yaşandığını biliyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların hepsiyle de ilgili hazırlıklarımız, çalışmalarımız, planlarımız var. Öncelikli sorunları hâl yoluna koyduktan sonra, bu sıkıntıları aşmak çok daha rahat olacaktır. Sanayicimizden esnafımıza, çiftçimizden inşaatçılarımıza kadar herkesten sabır istiyoruz. Bu dönemde, tüm kesimlerin kendi kaynaklarını daha etkin şekilde kullanarak çarkların dönmesini sağlaması çok önemlidir. Darbe girişiminin ertesi günü bile, hatırlayın, işinin başında olan, üretimine, hizmetine, ticaretine ara vermeyen milletimizden, bugün de aynı dirayetli ve millî tavrı göstermesini bekliyoruz. Türkiye ekonomiyi silah, kuru, faizi, enflasyonu da onun mermisi olarak kullanan çevreler tarafından hedeflerinden uzaklaştırılmaya çalışılırken, biz tarihî başarılara imza atmayı sürdürdük” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin İdlib’te milyonlarca insanın hayatını etkileyecek büyük bir felaketin önüne, tüm dünyanın takdirini kazanan bir gayretle geçmeyi başardığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya ve İran’la birlikte yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde, bölgedeki tüm tarafların hassasiyetlerini karşılayan formüller geliştirdik. Bölgede huzur ve sükun var. Suriye’de, Türkiye’nin güvenlik altına aldığı her yerde aynı sekineti ve ümidi görmek mümkündür. Hem bölgedeki güçler hem de dünya kamuoyu ülkemizin Suriye’de, ne toprak işgali ne de doğal kaynakları sömürmek gayesiyle bulunmadığını artık tamamen görmüş ve kabul etmiştir” dedi.

“SIRADA FIRAT’IN DOĞUSUNDAKİ TERÖR YUVALARININ ORTADAN KALDIRILMASI VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin amacının; bölgedeki krize Suriye’nin toprak bütünlüğü temelinde, her mezhepten ve kökenden kesimi kucaklayacak adil, sürdürülebilir, demokratik siyasi bir çözümün bulunması olduğunu dile getirdi.

“Suriye sorununu kendi mecrasında çözme çabalarımıza hız vermek mecburiyetindeyiz. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib Harekâtlarımızla, bu doğrultuda önemli kazanımlar elde ettik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi sırada Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarının ortadan kaldırılması ve bu bölgenin yeniden gerçek sahipleri olan Suriyeli kardeşlerimizin hayat alanı hâline getirilmesi vardır. Amerika, Münbiç konusunda vardığımız mutabakatı bizi oyalama aracı hâline dönüştürmüştür. Münbiç meselesinin, er veya geç, arzu ettiğimiz doğrultuda çözüleceğine inanıyoruz. Şu anda devriye güçlerinin Gaziantep’te bizim askerlerimizle Amerikalı askerlerin birlikte çalışma yaptıklarını biliyorsunuz. Bunları biz Münbiç’in bir an önce boşaltılmasına yönelik gayretler, adımlar olarak görüyoruz. Artık Münbiç’te oyalanmak yerine, dikkatimizi ve enerjimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Fırat’ın doğusunda bir terör örgütü eliyle Türkiye tehdit ediliyor. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, kimsenin de sınırlarımızın dibinde bize tehdit oluşturacak işler yapmasına izin vermeyiz.”