GGYD Başkanı Allıoğlu, Ankaralı genç girişimcilerin Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na tam destek vereceğini açıkladı. Allıoğlu, “Asgari yüzde 10 indirim dâhil tüm tedbirlerin içinde yer alacağız” dedi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M.Nezih Allıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’nın önemine işaret etti. Yüksek enflasyonun ekonomideki en büyük tehdit olduğunu ifade eden Başkan Allıoğlu, “Enflasyon ne yazık ki ülkemizin nitelikli büyümesini, gelişmesini, ekonomimizdeki dinanizmi sekteye uğratmaktadır. Uzun yıllar tek haneli olarak seyreden enflasyonun yeniden ekonomiz için tehdit haline gelmesi kaygı vericidir ve mutlak surette önüne geçilmelidir. Bugün yeniden bir enflasyon tehdidi ile karşı karşıyayız ve topyekün mücadele için daha fazla geç kalamayız” diye konuştu.

Yönetim Kurulunda Değerlendireceğiz

Finansal istikrar ve enflasyonun yeniden makul seviyelere inmesinin yeni ekonomi programının en önemli başlıkları olduğunu anımsatan Başkan Allıoğlu, şunları söyledi:

“Temel maliyetlerden kaynaklanan fiyat artışları, ekonominin gerçeği ve kabul edilebilir. Ancak bu dönem görüyoruz ki izah edilebilir veya anlaşılabilir fiyat artışının dışında ekonomik darboğazı fırsat gören bazı kesimler anormal artışlarla sahadalar. Bu anlamda Hazine ve Maliye Bakanı’nın düzenlediği ve özel sektörden STK’lara kadar çok geniş kesimden kurum temsilcilerinin katıldığı Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı toplantısı, önemli mesajlar vermiştir. Hem birçok sektörün bir araya gelip aynı duruşu sergileyerek piyasalara güven aşılaması, hem fırsatçıların cesaretini kırma, hem de anlamsız fiyat artışlarının önüne baraj çekme adına çok önemli bir toplantı olmuştur. Ankaralı genç girişimciler olarak biz de söz konusu programın ön gördüğü tam kararları desteklemeye, üzerimize düşen görevi yapmaya,

asgari yüzde 10 indirim dahil tüm tedbirlerin içinde yer almaya hazırız. Konu yönetim kurulumuz tarafından da etraflıca değerlendirilerek 450 üyemizi içine alacak şekilde planlama yapılacaktır.”