Türkiye coğrafyası 2000 yıllık tarihi ile Anadolu yarımadasının güneybatısında ,en güzide ihracatçı kenti,ÜNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pamukkale Traventenleri,şifalı kaplıca ve ılıcaları ile Ülkemizin Termal cenneti , Turizm kültür ve sanat aktiviteleri ayrıca uzun ve nazende ötüşü ile Dünyada nam salmış Horozu ile sembolleşmiş ,Egenin incisi şirin kentimiz DENİZLİ …

İşte Ahmet Nazif Zorlu 15 Eylül 1946 tarihinde Denizli’ nin Babadağ kazasında Dünyaya geldi.

Babası Mehmet ZORLU; Rüştiye Mektebinden mezun olmuş Zorlu Holding Grubun temellerini Babadağ da atarak ticari hayata ilk burada başlayan Zorlu Holding’ in Kurucusudur.

Ahmet Nazif Zorlu ;

Daha küçük yaşlarda Ticareti özünde besleyip onunla hem hal olan bir karekteristik yapıya sahip olması onu iş hayatının içerisine sürüklemiştir. Daha gençlik yılların baharında 15 yaşına kadar Babası ile Ticaret yapmayı tercih etmesi onu piyasanın kurallarını ,karlılığı,hatta para kazanma becerisini öğrenmekle kalmamış , onun bu azmi ilerleyen yıllarda Ticari hayat da Profosyenel Ticarete atılmasının ilk işaretleri olmuştur.

Gençlik yıllarının başında Amcasından Ticaret ile ilgili çok şey öğrenmiş , 15 yaşında amcası ile Bursa, Ankara, Samsun Trabzon’u kapsayan iş gezisi olmuştur. Bu seyahatinde Ülkesinde yaşanan ticari hayatın ,kazançlarını ,ticareti,yerleşik düzenin getirdiği avantajları da kendisinde gören ,Ahmet Nazif ZORLU ;Trabzon’da yerleşerek ilk mağazasını açmıştır. Bu Ahmet Nazif Zorlu’nun profesyonel ilk ticaret denemesi olmuştur. 1960 ile 1965 yılları arasında açtığı mağazada çalışan Zorlu askerde gidip geldikten sonrada 3 yıl daha burada çalışmaya devam etmiştir.

1971 yılında piyasaya sürdüğü Taç marka nevresimlerle adından söz ettirmeye başlayan Ahmet Nazif Zorlu 1975 yılında Bursa’da abisi ile birlikte Korteks tekstil fabrikasını kurmuştur. 1980 yılında ise Almanya’dan ithal ettiği tül makineleri ile tül perde üretimine başlamıştır. Hızla büyüyen ve kendini geliştiren şirketi kısa süre içerisinde birçok ülkeye ihracat yapar hale gelmiştir. Çorlu’da kurulan fabrika ile tül perde alanında dünyanın en iyi üretim fabrikalarından birini açmış oldu. Daha sonra ise Fransa’nın ünlü perde markası Corcord’u satın almıştır.

1953 yılında temelleri atılmaya başlayan Kurum 1990 Yılında ZORLU Holding in kuruluşu ile taçlandırılmış. Ve Bünyelerinde sırası ile TAÇ -BURSA KORTEKS-ZORLU ELEKTRİK-VESTEL -ZORLU LİNES-EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI-ZORLU GAYRİMENKUL-ZORLU CENTER ve ZORLU FAKTÖRİNG firmaları bulunmaktadır.

Holding Bünyesinde ,Vestel günümüzün en önemli elektronik markalarından birisidir ve dünyanın birçok noktasına ihracat yapmaktadır. Ahmet Nazif Zorlu ; yatırım ve yatırımcılara ,yenilikçi beyinlere son derece önem veren bir düşünce yapısına sahip olduğu için ; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan teknolojik atılımın ilk ayağı olan Yerli Otomobil üretecek gurubun içerisinde yer almıştır.

Evli ve 2 çocuk Babası olan Ahmet Nazif ZORLU ,Günümüzde halen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Ülkesine olan sevgisi ,Türk Sanayisine kazandırdığı değerleri,istihdam ve sürdürülebilirlik ilkesi içerisinde ,Girişimci ruhu ,yatırım ve yatırımcılara verdiği destek,iş dünyasında aktif ve bir o kadar da değerli iş adamı ,muhteşem dehasının yanında tevazu ve takdire şayan duruşu, Vakıfları ile bir çok kurum ve kuruluşlara yapmış olduğu sonsuz desteklerden ayrıca Türk Sanayi ve endüstrisine katkılarından dolayı ;

İyi ki Varsın ; Ahmet Nazif Zorlu diyoruz.

Çalışma hayatında başarı ve enerji dolu yarınlar temenni ediyoruz.

Sevgilerimle

Levent KANDEMİR

İletişim : 0.532.3418555

e-mail:leventkan-@hotmail.com