Tarihi Geçmiş zaman olur ki;

Dünya’nın en eski kentlerinden biri olup, yüzlerce kültürel değer ifade eden eserleri ve abideleri içerisinde asırlarca tutmuş, Anadolu uygarlıklarının hafızası olan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve tarihin her döneminde önemli bir bölge olmuş,Erciyes Dağı, adeta şehri kucaklar bir içerisinde barındıran Kültürel değerleri kadar, tabiat güzellikleriyle de ön plana çıkan , Ülkemiz Sanayisinin ve endüstrisinin merkezi olan olan Türkiye’nin Güzide şehri Kayseri.

Ali SABANCI ; ŞEVKET SABANCI ‘nın oğludur. Aslen Kayserili olup 5 Mayıs 1969 yılında ADANA da dünyaya gelmiştir.. İlk öğretim yıllarına kadar yaklaşık 10 yaşına kadar doğduğu il olan Adana da ikametini sürdürdü. İlk okulu bitirdikten sonra Orta öğrenimini Almanya da ,Liseyi İngiltere de ,Üniversite yıllarını da Amerika da tamamladı. 1987 ile 1991 yılları arasında ABD‘de Massachusetts eyaleti Medford şehrinde bulunan Tufts Üniversitesi’nde ekonomi ve siyasal bilgiler alanında lisans eğitimini tamamladı. 1993 yılında başladığı New York‘taki Columbia Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nden Uluslararası Finans dalından yüksek Lisans Derecesini 1995 yılında almıştır.Ali Sabancı, yine aynı yıl 1995 yılında ; Vuslat DOĞAN SABACI ile evlenmiş olup 2 çocuk Babasıdır.

Ali SABANCI ;ABD’nin New York şehrinde; Morgan Stanley ABD’li yatırım bankasının,1991 yılında şirketin Finansal Departmanında ,Analiz Uzmanı olarak görev yaptı. Bu görev 1997 yılına kadar devam etti.Burada kazanılan edinimleri ,ve yüksek tecrübeleri Ülkesinde değerlendirmek istedi.

Sabancı Holding tarafından ;Akbank, 30 Ocak 1947 tarihinde özel sermayeli bir ticaret bankası statüsünde ; Adana-Kayseri Bankası” adıyla finans sektöründe yerini aldı. Kuruluş amacı bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak olan Akbank, ilk İstanbul şubesini, 14 Temmuz 1950’de Sirkeci’de açmıştır. 1954 yılında Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınmasının ardından şube sayısını hızla artıran Akbank, 1963 yılında tüm bankacılık işlemlerinde otomasyona geçmiştir.

Ali SABANCI; 2001 yılında Türkiye’ye döndüğünde ,Akbank‘da Bahçekapı Şubesi’nde veznadar olarak çalıştı. Türkiye de Bankacılık sisteminin Projelerden sorumlu Yönetici pozisyonunda görev alan Ali Sabancı ,2004 yılında aile Şirketinden ayrılarak ,Babası ve kardeşi ile birlikte kurdukları ve anlamını ,EMİNE -SADIKA VE ALİ SABANCI’ nın baş harfleri olan ,ESAS HOLDİNG ‘ e geçti.

Esas HOLDİNG ; 2000 yılında Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan Esas, Türkiye ve yurt dışındaki yatırım fırsatlarına odaklanmış lider sermaye yatırım gruplarından birisidir. Havacılık ,Perakende ve eğlence,Sağlık hizmetleri,Gıda,Gayrimenkul, ve Lojistik sektörleri ile pazarda lider firmalardır.

Havacılık sektöründe Esas Holding in en önemli Firmalarından PEGASUS ‘ dan bahsetmeden geçemeyiz.

Türkiye’de havacılık sektörünü değiştiren ve uçmanın herkesin hakkı olduğuna inanan Pegasus Hava Yolları, 1990 yılında Aer Lingus, Silkar Yatırım ve Net Holding’in ortak girişimiyle İstanbul’da kuruldu. Mayıs 1990’da ilk uçuşunu gerçekleştiren Pegasus,2005 yılında ESAS Holding tarafından satın alınmıştır.

Ali SABANCI ;2005 Ocak ayında Esas Holding tarafından satın alınan Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanıdır

Ali SABANCI ;Türkiye de ; TOOB inde Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ; TÜSİAD -İSO -TAİK Galatasaray Kulübü üyelikleri de vardır.

Türk Sanayisine kazandırdığı değerleri,istihdam ve sürdürebilirlilik ilkesi içerisinde Girişimci ruhunu hiçbir vakit kaybetmeyen , İş dünyasında aktif bir o kadar da değerli bir İş adamı olan ALİ SABANCI ‘ ya ;

Enerji petrol medya ailesi olarak ; üstün dehası ,iş dünyasında kazandırdığı değerler karşısında tevazu ve takdire şayan Duruşu ,Ülkesine olan sevgisi ,Yardımsever kişiliğinde ,bir çok Kurum ve kuruluşa ,vakfa ,dayanışma gruplarına yapmış olduğu sonsuz desteklerden , ayrıca Sanayi Turizm.Finans Kurumlarında Ülkesine kazandırdığı değerlerden dolayı :

İyi ki varsın ALİ SABANCI diyoruz.