Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, “Nasıl Afrin’i, Cerablus’u, El Bab’ı, Azez’i katil sürülerinden temizlemişsek, Kandil’deki terör bataklığını da Allah’ın izniyle kurutacağız. Bölücü örgütün siyasi uzantılarına yoldaşlık yapanlar rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Niğde mitingine katıldı. Belediye Meydanında gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“KANDİL OPERASYONUNDA 14 HEDEF VURULDU”

Vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasında, ülkenin bekası için can vermiş şehitler için Allah’tan rahmet, gaziler için sağlıklı ve uzun ömür temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Mehmetçiğimizi sadece toprağa ve tarihe değil, asıl kalbimize gömdük. Şehitlerimizin aziz, pak, temiz hatıralarını hafızamıza nakşettik. Geride bıraktıkları emanetleri, kardeşimiz, evladımız, anamız babamız bildik” diye konuştu.

Şehitlerin dökülen kanlarını yerde bırakmayarak teröristlerden bunun hesabını sorduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütüne karşı Kandil’e operasyonun başladığını; 20 uçak’la mühimmat depoları dâhil 14 hedefin vurulduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu devlet, zalime karşı acımasız, mazluma karşı merhametli bir devlettir. Bu devlet, hainlerin tepesine hiç ummadıkları anda balyoz gibi inen güçlü bir devlettir” dedi.

Çukur eylemlerinde sokak çetelerinin açtıkları deliklere gömüldüğüne, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda DEAŞ’ın darmadağın edildiğine, Zeytin Dalı Harekâtı’nda bölücü örgütün Suriye kolunun Afrin’den atıldığına, yurtiçinde teröristlerin inlerinin başlarına geçirildiğine ve ülke dışına kaçan 80’in üzerindeki FETÖ mensubunun paketlenerek adalete teslim edildiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisinin terörle mücadele gibi bir derdinin olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili siyasi parti genel başkanının, terörü destekleyenleri koluna takıp Ankara’dan İstanbul’a yürüdüğünü, cumhurbaşkanı adayının ise terör örgütünün desteklediği siyasi partinin başkanını cezaevinde ziyaret ettiğini dile getirdi.

“ŞİMDİ HEDEFİMİZ BATAKLIĞIN EN BÜYÜĞÜNÜ KURUTMAK”

Terör örgütünün desteklediği siyasi parti başkanının, 53 kişinin can verdiği 6-7 Ekim olaylarında “dökülün sokağa” dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kişiyi ziyaret eden ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayına, 24 Haziran’da gerekli dersin verilmesi gerektiğini söyledi.

“Şimdi hedefimiz bataklığın en büyüğünü kurutmak” diyerek, Kandil’i, ülke ve millet için bir tehdit, bir terör kaynağı olmaktan çıkaracaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahadaki birliklerin, İHA, SİHA, F16 ve ATAK helikopterlerle teröristlerin inlerine doğru adım adım ilerlediğini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet istemese de, nasıl Afrin’i, Cerablus’u, El Bab’ı, Azez’i katil sürülerinden temizlemişsek, Kandil’deki terör bataklığını da Allah’ın izniyle kurutacağız. Bölücü örgütün siyasi uzantılarına yoldaşlık yapanlar rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız. Tabii öncelikle dün Afrin Operasyonuna yaptıkları itirazların aynısını bugün Kandil’e yapan gafillere sandıkta esaslı bir ders vereceğiz” şeklinde konuştu.

“NİĞDE’YE 13 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Niğde’nin sevgisine, destek ve teveccühüne layık olmanın mücadelesini verdiklerini, şehri ayağa kaldırmak, yılların ihmalini gidermek için gece-gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz 16 yılda Niğde’ye 13 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlattı.

Bu yatırım ve hizmetlerin arasında; eğitimde 1646 yeni dersliğin, ihtiyaç sahibi ilk ve ortaokul öğrencilerine 26 milyon liralık bursun, 7243 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtlarının, sağlıkta altısı hastane toplam 25 sağlık tesisinin bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dönemde şehirdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, gazilere, engelli ve yaşlılara 813 milyon lira tutarında yardım yapıldığını kaydetti.

Konut, ulaşım, tarım, sulama, baraj ve içme suyu gibi şehre yapılan diğer büyük yatırım ve hizmetlerden örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir dönemin ihmal edilmiş, unutulmuş, adeta kaderine terk edilmiş Niğde’si, işte bugünkü konumuna geldi. İnşallah sizlerin desteğiyle bu hizmet ve yatırım kervanını 24 Haziran’dan sonra çok daha ileriye götüreceğiz” diye ekledi.

Muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adaylarının miting meydanlarında seçim vaadi olarak AK Parti dönemindeki yatırımları durdurma, kapatma, projeleri rafa kaldırmaktan söz ettiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaylardan birinin, İstanbul’a inşa edilen ve dünyanın en büyük havalimanıyla, diğerinin şehir hastaneleriyle uğraştığını bir diğerinin ise TİKA ve AFAD kurumlarını kapatma vaadini verdiğine dikkat çekti.

“YATIRIM DÜŞMANLIĞI YAPIYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “İnanın bunların hâllerini gördükçe ülkemiz adına, geleceğimiz adına üzülüyorum. Ya Rab, ya bunlara mı kaldı… Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir muhalefet anlayışı var. Siz hiç Avrupa’da yatırım düşmanlığı yapılan bir muhalefet partisi gördünüz mü? Siz hiç dünyanın gelişmiş ülkelerinde havalimanlarını kapatmaktan bahseden bir muhalefet adayı işittiniz mi? Siz hiç morali yerine gelsin diye cephedeki askere sataşan bir cumhurbaşkanı adayı duydunuz mu?”

Ana muhalefet partisi adayının, yaptığı kimi açıklamaların Kandil harekâtına hazırlanan askerin moralini olumsuz etkileyebileceği eleştirisine, “Siyasetçinin morale ihtiyacı yok mu? Asker de benim moralimi düşünecek” sözlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Bugün moralini bozan bir komutana hadsizlik yapan Bay Muharrem, Allah korusun, yarın moralini bozan emekliye, çiftçiye, sanayiciye, polise memura, esnafa kim bilir neler yapar? Daha adaylık sürecinde milletin başına diktatör kesilen biri, Allah muhafaza koltuğa oturunca kim bilir daha ne kesilir?”

KÖRÜN FİLİ TARİFİ

Okuma kültürünü yaygınlaştırmak için yeni dönemde açmayı vadettikleri ücretsiz internet, çay, kahve ve kek ikramının yapılacağı, “millet kıraathanesi” adlı kütüphane projesiyle ilgili ana muhalefet partisi adayının sözlerini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözlere Mevlana’nın Mesnevi’sinde yer alan bir hikâyeyi aktararak cevap verdi: “Hintliler bir fili halka göstermek için getirip bir karanlık ahıra kapatırlar. Karanlıkta file dokunan insanlara filin ne olduğunu sorarlar. Sadece hortuma dokunan, ‘fil oluğa benziyor’ der. Sadece kulağına dokunan, ‘fil yelpaze gibi bir hayvandır’ der. Sadece ayağına dokunan, ‘fil bir direğe benziyor’ der. Hepsi doğru, ama hiçbiri gerçek anlamda ne yapmıyor, fili tarif etmiyor. Bunun üzerine Hazreti Mevlana altın değerindeki şu tavsiyesini yapar: ‘Denizi gören göz başka, köpüğü gören göz başkadır. Köpüğü bırak da denizin gözüyle bak sen. Ne şaşılacak şey, köpüğü görüyorsun da denizi görmüyorsun’ Bay Kemal, Bay Muharrem. Evet, bizim Bay Muharrem de millet kıraathanesine bakınca sadece keki görüyor. Kendisine diyoruz ki, köpüğü bırak, denize bak. Sabah-akşam kekle uğraşacağına, ortaya çıkan esere bak.”

Geçen 16 yılda yapılan yatırım, reform ve hizmetlerden örnekler vererek, vatandaşlardan, yapılanları yıkmayı ve kapatmayı vadeden muhalefet partilerinin adayları kendilerine geldiğinde bu yatırımları da ortadan kaldırıp kaldırmayacaklarını sormalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak konuşmasını tamamladı.