Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Yetimler Günü vesilesiyle, devlet koruması altındaki çocuklara iftar daveti verdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kış Bahçesi’nde gerçekleşen davette, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da hazır bulundu.

Emine Erdoğan, iftarın ardından, çocuklara ve gençlere hitaben yaptığı kısa konuşmada, devletin; güvenle sırtlarını dayayabilecekleri sağlam bir güç ve bir şefkat kucağı olduğunu söyledi.

Konuşmasında eğitimin önemine de değinen Emine Erdoğan, çocuklara ve gençlere, derslerini ciddiye alarak çok çalışmaları, en az bir yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

“MERHAMETLİ BİR İNSAN OLMAK, ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI KRİTERİDİR”

Ayrıca iyi, merhametli bir insan olmanın da çok önemli bir başarı kriteri olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, konuklarına başkalarına benzemek yerine kendi karakterini çok iyi inşa eden, kendisiyle barışık, özgüvenli bireyler olmalarını öğütledi.

Çocukların Ramazan ayını da kutlayan Emine Erdoğan, milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin onlara her zaman açık olduğunu ve buraya her şekilde ulaşabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı personelinin çocuklarıyla birlikte katıldığı ve samimi bir kaynaşma ortamının oluştuğu iftar davetinde, çocuklara yönelik özel bir menü hazırlandı; ayrıca çocuklar için pamuk şekeri, patlamış mısır tezgâhları kuruldu, balonlar dağıtıldı ve Hacivat Karagöz gösterisi yapıldı.

2014 yılından bu yana Ramazan ayının 15. günü, Dünya Yetimler Günü olarak kutlanıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından ilan edilen gün kapsamında, 57 üye İslam ülkesinde yetim çocuklarla ilgili farkındalık çalışmaları yapılıyor.