AK Parti Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmak için vesayete meydan okuduk, Türkiye’ye demokrasi, hak ve özgürlüklerde sınıf atlattık. Gençlerimizden aldığımız güçle ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyerek reform üzerine reform yaptık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Kongresine katıldı. Ankara Spor Salonunda gerçekleştirilen kongre öncesinde, kendisini karşılayan gençlere bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongreye geçerek burada gençlere hitapta bulundu.

“GENÇLERE DAHA MÜREFFEH BİR TÜRKİYE BIRAKMAK İÇİN TARİHÎ YATIRIMLARA İMZA ATTIK”

AK Parti Gençlik Kollarında görev alanların yanı sıra Türkiye’deki tüm gençleri selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin enerjisi, dinamizmi, heyecanı ve desteği ile bugünlere geldiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmak için vesayete meydan okuduk, Türkiye’ye demokrasi, hak ve özgürlüklerde sınıf atlattık. Gençlerimizden aldığımız güçle ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyerek reform üzerine reform yaptık” diye konuştu.

Gençlere daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için her alanda tarihî yatırımlara imza attıklarını, gençlerin seçilme yaşını önce 30’dan 25’e, 16 Nisan halk oylamasıyla 18’e indirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de AK Parti kadar gençlere güvenen, itimat eden bir başka partinin olmadığını söyledi.

AK Parti Gençlik Kollarının 1,5 milyon civarındaki üye sayısının, diğer partilerin toplam üye sayılarının da üzerinde olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemini, gençlerimizin vizyonlarını, bizim yaşadığımız sıkıntılara maruz kalmadan hayata geçirmeleri için getirdik. İşte bunun için 24 Haziran seçimleri, en çok da gençlerin seçimi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gençleri, 24 Haziran’da büyük ve güçlü Türkiye’ye giden yolun kapılarını açmaya, gençlere güvenmeyip onlarla yol yürümekten imtina edenlere derslerini vermeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençler, 24 Haziran’da haktan, hakikatten yana bakmaya hazır mısınız” sözleriyle seslendi.

“EĞİTİMİNİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYİN”

Konuşmasında, partisinin seçim manifestosunda gençlere hitaben olan bölümlerini de paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençliğin hayatta sadece bir kez ele geçirilen bir fırsat olduğunu vurgulayarak, gençlerden bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik çağlarında yaşanan her hadisenin olumlu veya olumsuz sonuçlarının hayatın ilerleyen dönemlerinde mutlaka görüleceğini ifade etti ve gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Ailenize sıkı sıkıya sahip çıkın, arkadaşlarınızı iyi seçin, eğitiminizden asla taviz vermeyin. Sporu kesinlikle ihmal etmeyin, fikrî ve edebî eserlerle teşriki mesainizi hiç kesmeyin. Bugün başka bir dünya olduğunu gayet iyi biliyorum. İnternetin, sosyal medyanın, bilgisayarın hayatınızda kapladığı büyüklüğü görüyorum, takip ediyorum. Bütün bu imkânları, ailenizle, arkadaşlarınızla, eğitiminizle, zihni ve bedensel gelişiminizle harmanlamayı başardığınızda, herkesin önüne geçeceğinizden şüpheniz olmasın.”

Salonda bulunan gençlerin AK Parti döneminin nesli olduğuna, AK Parti’nin inşa ettiği Türkiye’de büyüdüklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bir de eski Türkiye var. Babalarımızın yaşadığı Türkiye var. Bizim yaşadığımız Türkiye var. Şu anda orta yaşın üzerindeki herkesin yaşadığı Türkiye var. Bu iki Türkiye’nin arasında, demokrasiden ekonomiye her alanda dağlar kadar fark vardır” diye ekledi.

“MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜYLE GÖREVLER, SORUMLULUKLAR ÜSTLENİNCE SIRA İCRAATA GELDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, eğitimde, Cumhuriyet tarihinin tamamında 343 bin derslik yapılıp 526 bin öğretmen istihdam edildiğini, 15 yılda kendilerinin ise ülkeye 284 bin derslik daha ekleyip 584 bin öğretmeni daha göreve başlattıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 76 olan üniversite sayısına 131 üniversite daha, 34 bin öğretim üyesi sayısına 43 bin öğretim üyesi daha eklediklerini aktardı.

15 yıllık dönemde, sağlıkta hastane sayısını iki katından fazla artırdıklarını, 378 bin olan sağlık çalışanı sayısına 540 bin daha eklediklerini, çoğu işe yaramayan 618 ambulansın yerine, 5 bin kara, deniz ve hava ambulansı koyduklarını da ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğuna, 20 bin kilometre ilave ettiklerini, 83 tünele, 258 tünel, 26 havalimanına 29 yeni havalimanı eklediklerini kaydetti.

15 yıllık dönemlerinde, diğer alanlarda da yapılanlardan örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kadar büyük hizmetleri yapabilmelerini hayallerine ve inançlarına borçlu olduklarını ifade etti. Gençlik döneminde kendisinin de hayallerinin olduğunu, arkadaşlarıyla nasıl bir Türkiye’de ve nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini düşünüp tartıştıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okudukça, kendimizi yetiştirdikçe hayallerimiz ideallere dönüşüyordu. Hayatın içinde tecrübe kazandıkça ideallerimiz projelere dönüşüyordu. Bu projeleri milletimizle paylaştıkça siyasette önümüz açıldı. Milletimizin teveccühüyle görevler, sorumluluklar üstlenince de sıra icraata geldi” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ, MİLLETİMİZ VE TÜM İNSANLIK İÇİN HAYALLER KURUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere, “Sizlerden ricam; kendinizle birlikte ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayaller kurun” tavsiyesinde bulundu ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Öyle büyük hayaller kurun ki içinde özgürlükten barışa, sevgiden dostluğa, dayanışmaya kadar her şey olsun. Ancak bu şekilde geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sinin inşasında yer alabilirsiniz. Gençler, hiç kimsenin sizin hayallerinizi karartmasına, ufkunuzu daraltmasına, vizyonunuzu köreltmesine izin vermeyin. Ne kadar özgür düşünürseniz kendinize o kadar parlak bir gelecek kurabilirsiniz. Ne kadar bilinçli hareket ederseniz kendinizi o derece sağlam bir temelin üzerinde bulursunuz. AK Parti Gençlik Kolları bünyesinde işte bunun için varsınız. Ben sizden gençliğinizden vazgeçmenizi değil, tam tersine gençlik ateşinizi kendiniz, aileniz, ülkeniz ve milletiniz için sürekli harlamanızı, sürekli canlı tutmanızı istiyorum. Sizin heyecanınız, sizin enerjiniz, sizin şevkiniz, sizin umutlarınız bizim en büyük güç kaynağımızdır; bunu böyle bilin.”

Gençlere hitaben, “Sizler gibi yol arkadaşlarım olduğu sürece önümde bırakınız seçimi, aşılmayacak hiçbir dağ, çözülmeyecek hiçbir sorun, verilmeyecek hiçbir mücadele görmüyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabesinden okuduğu bir bölümle tamamladı.